Urbanisme

Urbanisme deixa el polígon de les Llosses de Ripoll sobre la taula

La comissió d'Urbanisme va decidir ahir deixar sobre la taula la modificació del POUM de Ripoll que permetria planificar una zona industrial a la carretera de les Llosses. La decisió no va obeir a una qüestió tècnica, sinó al fet que la proposta de l'equip de govern municipal ha causat molta polèmica. És probable –segons va dir el director general d'Urbanisme, Agustí Serra– que la proposta entri en l'ordre del dia de la pròxima reunió de la comissió. Segurament, hi va fer el fet que els advocats d'ERC, la CUP, el PSC i ICV haguessin presentat un recurs d'alçada contra l'aprovació d'aquest projecte.

Abans d'ahir, representants d'ERC, la CUP, el PSC, ICV i de diverses entitats ecologistes del Ripollès van escenificar un front comú en contra de la urbanització d'aquesta zona d'activitats econòmiques a la carretera de les Llosses. Recordaven que només un 7% de la superfície del Ripollès són planes com la zona que es vol fer a la zona i terrasses fluvials. A part, remarcaven que hi ha encara molt sòl industrial a punt per edificar i moltes naus en diversos punts de la comarca i en feien una llista.

Ahir, l'alcalde en funcions i electe de Ripoll, Jordi Munell, va voler rebatre els arguments del manifest afirmant que la zona on s'ha projectat el polígon són uns terrenys àrids. “Tan àrids que fins fa poc hi ha hagut en funcionament una empresa d'àrids”, va dir. Segons ell, el POUM del 2008 no va reconèixer una zona on sempre hi havia hagut activitat industrial. Munell ha dit que reivindiquen un dels últims llocs on Ripoll pot acollir activitat econòmica. Serà un espai de reserva de sòl industrial que volen tenir a punt per si hi ha alguna empresa que vol ampliar i sobretot per atraure noves empreses a la vila. “És un racó de poca dimensió que volen tenir a punt, no pas per fer naus i especular”, ha sentenciat. L'alcalde en funcions ha indicat que si les necessitats de les activitats industrial es poden encabir en naus i terrenys ja existents, millor i que el de les Llosses és per a una reserva de sòl. A més, Jordi Munell hi ha afegit que CiU no vol renunciar a crear més llocs de treball per als ripollesos. “El nou polígon quedarà igual de pla i d'àrid que ara.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona