L'Ajuntament de la Jonquera dóna facilitats perquè s'instal·lin més gasolineres al municipi

L'oposició ho critica i l'alcalde defensa que aporten ingressos i llocs de treball

El pla urbanístic municipal incloïa fins ara una normativa que preveia que només es podien instal·lar gasolineres en uns terrenys de 15.000 m² o més, dels quals 5.000 s'havien de dedicar a aparcament però a la resta s'hi podia construir. Ara, amb la modificació del pla general, es permet instal·lar aquest tipus de negoci en terrenys de 6.000 m² però deixant-ne també 5.000 per a aparcament. «Això vol dir que només es podran instal·lar la gasolinera i l'oficina, però no altres coses com botigues o restaurants», va explicar l'alcalde Jordi Cabezas.

La proposta no ha agradat al grup d'ERC, a l'oposició, que considera que amb les benzineres que hi ha ja n'hi ha prou. En concret, al municipi fronterer hi ha 14 gasolineres (contra les 11 de Figueres i les 13 de Girona), segons les dades del Ministeri d'Indústria. El portaveu d'ERC, Jaume Domènech, assegura que actualment ja hi ha massa benzineres al municipi, que el model de desenvolupament a seguir per la Jonquera no ha de ser aquest i que això incrementarà el dèficit d'aparcament i el col·lapse circulatori que ja hi ha molts dies de l'any. En canvi, l'alcalde defensa que la instal·lació de gasolineres dóna llocs de treball i també incrementa els ingressos per l'IBI.

Aquesta aprovació va lligada a la venda d'uns terrenys de l'Ajuntament a una empresa que, unint-los amb altres parcel·les, vol instal·lar precisament una benzinera.

L'alcalde diu que es venen 4.000 m² de terreny a canvi d'ampliar la zona d'equipaments amb una cessió.

Nou col·lector cap a la depuradora

L'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, va portar a l'aprovació del ple també dijous el projecte de construcció d'un nou col·lector que servirà per portar les aigües brutes de la zona industrial fins a la nova depuradora de la Jonquera. El cost d'aquesta obra és de 500.000 euros. A banda d'aprovar el projecte, també es va donar llum verd a la convocatòria de contribucions especials i es va posar a licitació perquè les empreses que ho vulguin es puguin presentar per fer aquest projecte. La depuradora d'aigües brutes s'ha construït recentment ja que fins fa poc les aigües brutes es llançaven al riu, cosa que va provocar que l'Agència Catalana de l'Aigua cridés l'atenció a l'Ajuntament, tot i que qui havia de promoure l'obra era la mateixa ACA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona