Urbanisme

La variant d'Olot es fa més al nord i fa més necessari el túnel de l'hostal del Sol

Urbanisme dóna el vistiplau a aquest desplaçament i aprova modificar el pla parcial de la Guardiola per on passava inicialment

Llum verd al POUM de Tossa de Mar

El traçat de la futura variant nord d'Olot, a la C-37, és a dir, al tram del pla de Sant Andreu que li pertoca de construir a la Generalitat, s'ha traslladat a l'altra banda del riu Riudaura, la que toca més cap a la muntanya i posa pressió al Ministeri de Foment perquè l'amagui al tram del veïnat de l'hostal del Sol. El principal argument és que el nou traçat respon a criteris de respecte ambienta i paisatgístics. A la pràctica, però, l'acosta molt més cap a la muntanya de Sant Miquel del Món i això fa més fàcil el disseny i la construcció d'un petit túnel pel darrere de l'hostal del Sol. El canvi de traçat ha obligat a fer la quaranta-dues modificació del POUM d'Olot i del pla parcial de la Guardiola i del sector del nou hospital comarcal, que ahir va aprovar la Comissió d'Urbanisme, reunida a Olot, presidida pel Director General d'Urbanisme, Agustí Serra.

La comissió va donar llum verd al POUM de Tossa de Mar de 2006, tombat fa tres anys per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Serra va recordar que hi havia defectes de forma com alguns espais inundables que no es preveien o convenis que no eren correctes. Ara, incorpora tots els requeriments de la sentència. Així mateix, la comissió va aprovar els POUM de Lledó –nou sòl per a 75 nous habitatges– i de Brunyola –amb sòl per a 44 habitatges–. Urbanisme també ha donat el vistiplau a la construcció d'una zona de parc d'aventura dins de l'actual Molló Parc, una mena de zoològic amb fauna pirinenca; i a una residència canina de L'Escala, que ocuparà 6.237 metres quadrats.

LA FRASE

S'ha desplaçat al nord la variant d'Olot per fer-la més respectuosa amb el sòl no urbanitzable
Agustí Serra
Director general d'urbanisme

LA XIFRA

76
punts
tenia l'ordre del dia de la comissió d'ahir celebrada a Olot. La pròxima es durà a terme a Banyoles.

Cadaqués i Roses, esperant la fibra òptica

La construcció de la xarxa de fibra òptica entre Cadaqués i Roses continua aturada. Ahir, Urbanisme no va poder aprovar el pla especial perquè falta un informe preceptiu del Ministeri de Defensa, ja que travessa una zona militar. Tampoc no va poder aprovar el pla de millores al moll de l'Estartit, per la manca d'un informe de l'estat espanyol. Sí, que va informar favorablement la rehabilitació de l'hotel Jecsalis de Sant Feliu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona