Urbanisme

La CUP vol que es revisi el pla sobre l'estany de Banyoles

La formació considera que cal una consulta popular sobre el pla especial de protecció, ordenació i restauració de l'entorn del llac perquè és propietat dels ciutadans

El grup municipal de la CUP de l'Ajuntament de Banyoles, a l'oposició, reclama una consulta popular sobre el pla especial de protecció, ordenació i restauració de la vora de l'estany. La petició s'ha fet pública arran de l'aprovació inicial d'unes modificacions del pla. La CUP considera que, atès que s'afecta el bé comunal, hi haurien de dir la seva els ciutadans, que en són els propietaris. Així mateix, la formació independentista considera que el pla s'hauria de consensuar amb Porqueres, atès que una bona part de la vora de l'estany està dins d'aquest municipi.

En una de les al·legacions presentades a la modificació es fa referència al camí que voreja l'estany i que queda tallat per les instal·lacions del club natació. La CUP reclama que es mantingui el caràcter comunal del camí i que això quedi reflectit en el pla especial. També es demana que la franja de protecció abasti el sector del Vilar, on –segons afirmen– es du a terme una gestió “molt qüestionable” en termes ambientals. “Per aquest motiu –es diu en l'al·legació-– la presència de canyís i joncs en aquesta àrea fa necessari que s'hi apliqui la protecció total, en lloc de la protecció de zona de parc públic, tal com recomana el pla.”

“Concessions” al club

Per la CUP, la modificació suposa una sèrie de “concessions” al club de natació i un greuge comparatiu. Les “concessions” correspondrien a una negociació prèvia amb l'entitat i no respondrien a la diagnosi tècnica del pla. Quant al greuge comparatiu, la CUP posa d'exemple que es permet al club una ampliació del 16 % de la superfície construïda i el 50% de porxos i terrasses, mentre que als Banys Vells no s'ha permès res d'això. “Les normatives es van aprovant segons les necessitats i demandes del club i no pas segons les necessitats reals de la ciutat”, conclouen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona