Urbanisme

Promsa deixa pas a un carrer, a Porqueres

El nou vial ocupa el solar on estava situada la planta de fabricació de ciment que l'Ajuntament va fer tancar

Els terrenys que havien estat ocupats per l'empresa Promsa, a la carretera de Corts de Porqueres, s'estan transformant en la continuació del carrer Miquel Martí i Pol, que fins ara s'interrompia als límits de la finca. El nou vial és possible gràcies a l'acord definitiu que la fàbrica de ciment i l'Ajuntament van assolir l'estiu passat, a partir d'un conveni que havien signat quatre anys abans i que estava supeditat a l'aprovació definitiva del pla general. L'obertura i urbanització del nou vial té un pressupost d'uns 160.000 euros, que en part es paguen amb diners del pla d'obres i serveis. Promsa hi col·labora amb 37.000 euros.

L'acord va establir que l'empresa podrà fer vuit habitatges, a canvi de la cessió al municipi d'uns 500 metres quadrats per obrir el vial. El tracte culminava un llarg procés d'estira-i-arronses que va començar el 2007, quan el consistori va ordenar el desmantellament de la planta en el termini d'un any perquè l'activitat no havia aconseguit els permisos mediambientals i es trobava situada en zona residencial. El tancament de les instal·lacions es va aprovar en un ple municipal del 2010 i, tot seguit, l'Ajuntament va redactar el projecte urbanístic per a la construcció de l'allargament del carrer Miquel Martí i Pol.

La planta de Promsa (una empresa pertanyent al grup de Ciments Molins) es va obrir en la dècada dels setanta, quan a la zona no hi havia gaires cases i no era residencial. Però la qualificació d'aquell sòl va passar a ser residencial i el creixement urbanístic de Porqueres va anar engolint el veïnat de la carretera de Corts, amb la construcció de cases unifamiliars i aparellades. Amb el pas dels anys, Promsa es va convertir en l'única indústria que hi havia a la zona.

LA XIFRA

160.000
euros
costen les obres que s'estan fent a l'antic solar de Promsa, una part dels quals els posa l'empresa
.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona