Urbanisme

Llum verd perquè facin pisos per a gent gran a Can Roig de Camprodon

Les obres començaran abans de finals d'any i en primer lloc es rehabilitarà l'edifici, que està en molt mal estat

La comissió d'Urbanisme de Girona ha aprovat la modificació del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) que va fer l'Ajuntament de Camprodon i que tenia com a objectiu poder actuar a l'edifici de Can Roig. La modificació, que també té el vistiplau del Departament de Cultura, permetrà la rehabilitació de l'edifici –en molt mal estat– i que la propietat hi pugui desenvolupar una activitat econòmica. Tot indica que s'hi faran pisos tutelats per a la gent gran, segons ha explicat l'alcalde, Esteve Pujol. La rehabilitació de Can Roig, obra de l'arquitecte Simó Cordomí de principis del segle XX, hauria de començar abans de final d'any.

Alternatives

Pujol dóna més detalls: “La idea seria que aquests pisos tinguessin unes àrees comunes, com ara la cuina o un espai per rentar roba, i després uns petits apartaments.” Tot i això, insisteix que tampoc no s'haurien de descartar altres opcions, com per exemple “un hotel”. De tota manera, Pujol qualificava la notícia “d'excel·lent” perquè la rehabilitació de la finca –l'objectiu principal pel qual es va iniciar aquest procés– “ja es començarà a fer”, i hi afegeix que si, a més a més, s'hi desenvolupa una activitat econòmica “molt millor”. L'alcalde explica que ara s'haurà de complir la segona part del conveni que van signar amb la propietat, “que és consolidar l'edifici”. Segons especifica, això vol dir fer les teulades noves, “perquè estan molt malament”, els forjats, els tancaments i també les parets, és a dir, “deixar l'edifici en condicions tant estructuralment com estèticament”. La propietat ja pot ara demanar la llicència d'obres, que haurien de començar abans que acabi l'any; pel que sembla ja ho està gestionant.

LA DATA

1901
És l'any
de construcció de l'edifici, encarregat pel doctor Roig, que el faria servir de segona residència.

LA FRASE

La idea seria que tinguessin unes àrees comunes i després uns petits apartaments
Esteve Pujol
ALCALDE DE CAMPRODON


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia