Urbanisme

Indignació a Alcanar per la detenció de l'alcalde

La Guàrdia Civil escorcolla fins a la mitjanit l'ajuntament i atribueix al batlle i un regidor un delicte contra l'administració

Més d'un centenar de veïns es concentren davant del consistori

Més d'un centenar de veïns d'Alcanar es van concentrar durant la tarda d'ahir davant l'ajuntament per mostrar el seu total suport a l'alcalde, Alfons Montserrat, i el regidor d'Urbanisme, Manel Martí, detinguts preventivament durant tota la jornada mentre la Guàrdia Civil va efectuar un escorcoll a les instal·lacions municipals. L'operació, anomenada Carraus, investiga la possibilitat que tant l'alcalde com el regidor hagin comès delictes contra l'administració pública, entre els quals presumptes delictes de prevaricació, malversació i manipulació per alterar el preu de concurs públic. La investigació policial, que està tutelada pel jutjat número 4 d'Amposta, va incloure l'escorcoll de la seu social de tres empreses del sector de la construcció d'Alcanar, Construccions Garcia, Querol i Bel, i la detenció dels seus propietaris, a qui la Guàrdia Civil atribueix delicte d'alteració de preus de subhasta pública, frau i falsedat documental. Amb tot, poques hores després de la seua detenció i posterior declaració a la caserna de la Guàrdia Civil, van quedar lliures.

Pel que fa a l'escorcoll a l'ajuntament, es va allargar fins a la mitjanit, i en el moment de tancar aquesta edició l'alcalde i el regidor encara estaven detinguts a la casa consistorial. Amb tot, fonts de la Guàrdia Civil van avançar que probablement quedarien lliures i, posteriorment, seran citats al jutjat.

Durant l'operació policial es van viure moments de crispació i els veïns van xiular els agents de la Guàrdia Civil. Per la seua banda, l'equip de govern va voler expressar el seu suport a l'alcalde i el regidor d'Urbanisme amb la lectura d'un manifest a càrrec de la primera tinent d'alcalde, Mercè Fischer. “Donem el màxim suport i confiança al nostre alcalde, Alfons Montserrat, i al nostre company i regidor, Manel Martí; perquè sempre han exercit el seu treball de manera honesta i legal”, va dir entre els aplaudiments dels veïns i alcaldes i regidors d'ERC d'altres municipis de les Terres de l'Ebre. En la lectura del manifest també van deixar clar que no hi ha cap imputat en el cas i que la Guàrdia Civil ja va fer un escorcoll a l'ajuntament el novembre de l'any passat.

L'escorcoll a l'ajuntament va implicar la sortida de tots els treballadors municipals, a excepció dels del servei d'Urbanisme, que van col·laborar en l'escorcoll. Un escorcoll que la Guàrdia Civil va comunicar als mitjans de comunicació just al moment d'iniciar-lo (un fet poc habitual) i que va sorprendre el treballador de la ràdio municipal en antena. “Estava enregistrant un tema i he vist el correu de l'escorcoll a l'ajuntament i en sortir al passadís m'he topat amb els agents”, va manifestar.

LA FRASE

Donem el màxim suport al nostre alcalde i regidor, que han estat honestos i legals.
Mercè Fischer
PRIMERA TINENT D'ALCALDE DE L'AJUNTAMENT D'ALCANAR

Segon escorcoll en un any

La d'ahir no és la primera vegada que els agents de la Guàrdia Civil escorcollen l'ajuntament d'Alcanar. Ja van fer-ho fa gairebé un any arran de la denúncia d'un militant de CiU referent a les adjudicacions de la majoria d'obres des de l'any 2008. En aquell cas l'escorcoll a l'Ajuntament va durar unes sis hores, però no va haver-hi detinguts. La denúncia se centrava en tot tipus d'obres, la de major pressupost era la construcció de les piscines, amb un cost de 3 milions d'euros, però altres actuacions urbanístiques no superaven els 25.000 euros. L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, va atribuir llavors la denúncia a una maniobra d'assetjament personal i desprestigi. De fet, la denúncia no incloïa el cas Turov, anterior al 2008, les llicències il·legals a un bloc de 32 apartaments a la urbanització Serramar d'Alcanar, on segons la normativa urbanística només es podien fer habitatges unifamiliars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona