Urbanisme

Rebuig a les guinguetes fixes al futur passeig marítim de Castelldefels

L'associació de veïns del Baixador desconfia de la reforma de l'últim tram del passeig perquè tem que esdevingui una molesta zona comercial i de lleure

En un parell de mesos han de començat les obres de reforma del tercer tram del passeig marítim de Castelldefels, el més proper a Sitges i que encara no ha estat millorat com la resta. I els veïns que estan agrupats a l'associació del Baixador reclamen que es retiri el projecte tal com està plantejat i s'obri un procés participatiu en què els ciutadans opinin com ha de ser el futur passeig.

El principal motiu de rebuig és la previsió d'instal·lar-hi quatre guinguetes fixes a l'estil de les que ja funcionen, a mode de bar restaurant, a la zona més propera a Gavà. Però amb la diferència que allà estan allunyades dels habitatges per quatre carrils de trànsit i dos d'aparcament mentre que a la zona propera a Sitges la distància es reduirà a la meitat. El temor és que la presència d'aquests nous locals transformi una tranquil·la zona residencial en un punt comercial i d'oci i que es reprodueixin les molèsties i sorolls que els veïns han criticat a altres punts de la platja i que han comportat la retirada aquest estiu de la bandera blava a Castelldefels.

Els veïns de les finques a primera línia de mar d'aquest tram, una vintena, ja s'han mobilitzat i han començat a recollir firmes amb què volen que es replantegi el projecte. Es queixen de manca d'informació per part del consistori i recorden que la zona ha perdut el caràcter de segona residència que tenia en el passat. “Ens sembla bé l'oferta lúdica sempre i quan vivim en convivència”, al·leguen des de col·lectiu veïnal, però expressen la seva desconfiança pel que titllen de “permissivitat municipal” davant dels sorolls d'altres establiments del litoral.

També alerten de l'impacte paisatgístic que la presència dels establiments pot tenir en una platja amb una important presència de dunes.

LA XIFRA

3,6
milions d'euros
és el preu de l'adjudicació de la reforma del tercer tram dels passeig marítim de Castelldefels

LA FRASE

Volem una reforma amb una veritable participació ciutadana en la definició del projecte
Manifest de l'Associació de Veïns del Baixador de Castelldefels

Un passeig de 12 metres d'ample

El projecte del nou passeig, que afecta 1,1 quilòmetres entre l'avinguda República Argentina i el límit amb Sitges, preveu una amplada de 12 metres. Hi haurà un carril bici segregat en una part de l'espai que ara es destina a aparcament. A continuació es reservarà un espai per a vianants de vuit metres d'ample i, a la banda més propera al mar, s'instal·laran quatre guinguetes que obriran tot l'any. Les terrasses
estaran a tocar dels bars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona