Urbanisme

Salt demanarà a Girona unir les trames urbanes

També ho sol·licitaran els municipis de Sarrià de Ter i Vilablareix

El govern de Salt, en mans de CiU, vol presentar una sol·licitud a l'Ajuntament de Girona per establir una trama urbana consolidada entre les dues ciutats i els municipis de Vilablareix i Sarrià de Ter. Aquesta proposta, que es votarà en el ple de dilluns, en cas de tenir el vistiplau dels altres tres municipis, que també l'hauran de votar, suposaria la unió de les seves trames urbanes. Seria un primer pas cap a la seva ampliació i la possibilitat que Salt, Vilablareix i Sarrià de Ter puguin acabar tenint superfícies comercials de més de 2.500 m² en aplicació de la llei de comerç vigent. L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, diu, però, que l'establiment de la trama conjunta té motius d'adaptació a la realitat urbana existent: “És de justícia i de coherència territorial, perquè la ciutat real és més àmplia que un sol municipi. I necessària, perquè ajuda a corregir alguns dels dèficits que té Salt.” Torramadé considera que no hi ha d'haver cap problema perquè tiri endavant la proposta d'establir la trama urbana conjunta.

La llei d'acompanyament de pressupostos va incloure una variació en l'articulat de la llei de comerç que permet a aquells municipis que formen un continu urbà, o en vies de comunicació amb municipis de més de 50.000 habitants, establir una trama urbana conjunta. Salt vol acollir-se a aquesta opció, i Vilablareix i Sarrià també. No es descarta, a més, que acabi havent-hi altres municipis de l'entorn de l'àrea urbana de Girona que vulguin afegir-se a l'acord, en cas de produir-se.

D'altra banda, en el ple es votarà també l'aprovació del conveni de coordinació i col·laboració amb el Departament d'Interior, en matèria de seguretat pública, i el conveni entre el consistori i el Consorci d'Arts Escèniques Salt-Girona per a la cessió d'ús d'El Canal durant els anys 2014-2016.

Hi ha també dues mocions. Una del PSC en què es demana que s'aturin les retallades als serveis d'intervenció especialitzada en violència masclista, i una altra d'Independents per Salt (IpS) contra la llei de telecomunicacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona