Urbanisme

Ripoll aprova un canvi en el POUM per augmentar el sòl industrial de les Llosses

Els propietaris de la zona es queixaven que no podien regularitzar la seva activitat econòmica perquè la normativa urbanística no ho permetia

L'equip de govern de l'Ajuntament de Ripoll va aprovar una modificació del pla d'ordenació urbanística de Ripoll per augmentar el sòl industrial de la carretera de les Llosses. Segons va explicar el regidor d'Urbanisme, Xavier Cima, l'objectiu, a part de reordenar el sector, “és tenir-ho tot a punt per si una empresa s'hi vol instal·lar”. Els grups de l'oposició, ERC i el PSC, hi van votar en contra perquè no consideren que sigui necessari i ERC va dir que hi veia interessos “especulatius”.

Al primer tram de la carretera de les Llosses fa anys que hi ha activitat econòmica i alguns propietaris es queixen que no poden regularitzar la seva activitat perquè el POUM no els ho permet. A més, la riera que queda just al costat d'aquest sector genera zones inundables. Per aquest motiu, l'equip de govern va plantejar a la direcció general de Carreteres la intenció de modificar el POUM per ampliar el sòl industrial, “i, malgrat que ens van dir que ho tiréssim endavant, també és cert que fan falta els informes favorables de diverses administracions”, explica Cima. El regidor va dir que és per aquest motiu que han decidit avançar tots els tràmits per tenir-ho tot enllestit quan hi hagi una empresa interessada a instal·lar-s'hi.

Tot plegat, però, no va convèncer l'oposició. El PSC hi va votar en contra “perquè suposarà una afectació total de les planes agrícoles del costat” i perquè no consideren necessari tenir més sòl industrial. També van dir que es podria optar per aprofitar l'espai de la colònia Santa Maria. ERC també hi va votar en contra. “El sostre industrial de Ripoll està molt buit”, va dir Carme Serrano, “i només hi veiem un tema especulatiu”.

Tant ERC com el PSC van dir que els feia por que es convertís en un nou Niubó, fent referència al polígon buit de Campdevànol, però Cima va contestar que “no hi construiran pas naus”. Finalment, l'alcalde, Jordi Munell, va avisar que hi ha una dinàmica expansiva de determinats sectors “i hem d'estar amatents i preparats”, i va assegurar que mentre no hi hagi cap empresa interessada “les vaques i xais hi podran continuar pasturant”.

LES FRASES

L'objectiu és poder tenir-ho tot a punt per si una empresa s'hi vol instal·lar
Xavier Cima
Regidor d'urbanisme
El sostre industrial de Ripoll està molt buit i només hi veiem un tema especulatiu
Carme Serrano
Portaveu d'ERC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona