Urbanisme

urbanisme

La torre de 50 metres de Nestlé es veurà des de 5 km

Un estudi d'impacte visual evidencia que el nou edifici de l'empesa serà visible des de punts de Girona, Salt, Sarrià, Sant Gregori i Vilablareix

Les mesures correctores previstes ho pal·liaran

La nova torre de 50 metres d'alçada que l'empesa Nestlé preveu aixecar al polígon Torroella de Girona es veurà des de cinc quilòmetres de distància. Així ho corrobora l'estudi de visualització, d'impacte i integració paisatgística que es va fer el mes de setembre per avaluar com incidiria en l'entorn aquest nou edifici. Tot i aquest impacte visual des de la llunyania, el mateix informe assevera en les conclusions que totes les mesures adoptades faran que l'impacte visual “sigui poc rellevant” si es compleixen totes les indicacions i millores que ja s'han previst des de la mateixa firma.

L'estudi va fer analitzar si la nova torre seria visible a vint quilòmetres de distància, però l'orografia local de tot el sector fa que la visibilitat d'aquest nou gran edifici que planeja l'empresa només es veiés des de determinats punts a un radi de cinc quilòmetres a la rodona. Aquest nou edifici es construiria al sector més proper al club de Tir Olímpic i de l'autopista AP-7, concretament on ara hi ha els
tallers dels contractistes que es desmantellarien per situar-hi una nova línia de producció.

La nova torre es preveu que faci uns 50 metres d'alçada i superarà amb escreix els elements actuals de la gran fàbrica, ja que l'element més alt serà l'edifici Xeon, que tindrà uns 30 metres d'alçada i que tot just s'està construint. L'estudi realitzat evidencia que la nova torre seria clarament visible a un quilòmetre de distància, és a dir, des dels barris més propers com ara són Domeny, Taialà i des de diversos punts de Santa Eugènia-Salt. La seva altitud farà, però, que també sigui visible des de punts elevats llunyans, com ara alguns sectors de Sarrià de Ter. Vilablareix, des del castell de Sant Gregori o del nucli de Cartellà, del mateix municipi.

Correccions d'integració

Conscients de l'impacte visual que suposarà la nova línia de producció de cafè soluble de Nestlé, s'ha previst que la nova torre sigui de colors grisosos, però s'ha previst una línia longitudinal al centre de l'edifici de color blau cel amb el propòsit de reduir la sensació de volum de la nova torre. Al mateix temps, el projecte de l'empresa de cafè també preveu la possibilitat que la façana més visible des de l'autopista pugui incorporar un banner de publicitat de productes de la mateixa firma, un fet que també permetria reduir l'impacte de l'edifici.

L'anàlisi feta considera que la visió des de les hortes de Santa Eugènia, ja sigui de Girona o Salt, quedaria en part solucionada per la mateixa vegetació de ribera. Pel que fa al futur desenvolupament urbanístic de Domeny, l'estudi certifica que la vegetació prevista a l'extrem més proper al polígon industrial serviria en bona part de barrera física, per bé que sembla obvi que des dels edificis més elevats seria visible. L'empresa també preveu la possibilitat d'incrementar la vegetació propera per amagar més la nova torre.

Les llicència municipal contempla que les obres per al nou edifici de 50 metres comenci en un termini màxim de nou mesos i que els treballs per a la nova línia de producció s'allarguin com a molt uns 24 mesos.

LA XIFRA

9
mesos
és el termini que té la llicència d'obres perquè s'iniciïn els treballs de la nova torre, i en duraran 24.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona