Urbanisme

URBANISME

Urbanisme de Girona aprova finalment el POUM de Castelló d'Empúries

El pla urbanístic classifica 3.411 hectàrees com a sòl no urbanitzable, majoritàriament dels Aiguamolls

Es permeten 2.344 habitatges més

La comissió Territorial d'Urbanisme de Girona va aprovar ahir definitivament el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Castelló d'Empúries, després que l'any 2011 acordés suspendre'n l'aprovació fins que l'Ajuntament redactés un text refós que incorporés una sèrie de prescripcions.

El POUM de Castelló d'Empúries classifica 3.411,67 hectàrees com a sòl no urbanitzable, una bona part de les quals correspon a l'espai protegit dels Aiguamolls de l'Empordà. 631,17 hectàrees més són sòl urbà i 157,81 sòl urbanitzable delimitat. Amb aquest planejament, el nou potencial de sostre residencial del municipi és de 2.344 habitatges, que allotjarien uns sis mil habitants. Pel que fa a activitat econòmica, és a dir, comerços, hotels i serveis, el POUM reserva 299.840 m² de sostre.

El vistiplau d'Urbanisme, però, inclou la resolució d'ofici de dos aspectes: la impossibilitat d'edificar unes finques situades al nord de Castelló Nou, entre la Muga i la carretera C-260, atès el seu potencial inundable, i, en segon lloc, incorpora mesures d'integració paisatgística al creixement industrial del sud del polígon del Pla, atesa la seva proximitat amb el Parc Natural dels Aiguamolls.

Altres acords

La comissió d'Urbanisme també va emetre l'informe urbanístic i territorial sobre l'avanç del POUM de Pals. El nou planejament preveu remodelar àmbits ja consolidats o creixements previstos pel planejament actual. A més, proposa desclassificar tres àmbits, com són una porció de terreny del sector de sòl urbanitzable Roca Blanca; l'actual sector urbanitzable no delimitat Can Pou de Ses Garites, al sud del Mas Tomasí, i un sector urbanitzable no delimitat a tocar del nucli dels Masos de Pals.

Pel que fa a Palamós, s'ha emès un informe favorable sobre el planejament aprovat inicialment per l'Ajuntament, que desenvolupa un dels tres sectors on es concentrarà el creixement residencial del municipi els pròxims anys. El pla parcial preveu un màxim de 1.673 habitatges, l'obertura de l'avinguda Vincke com a eix estructurador del teixit urbà en sentit nord-sud; la connexió amb una rotonda d'enllaç amb la C-31; la previsió d'un gran parc de 60.000 m² a l'entorn de la riera Aubi, i tres peces d'equipaments.

I a Sant Jaume de Llierca s'ha emès un informe favorable del pla especial del Centre Gestor de Residus de la Garrotxa, que permetrà la seva aprovació definitiva. El centre se situarà en uns terrenys adjacents al polígon industrial de Can Coma i Astral, al sud del Pla de Politger, de 8,39 hectàrees.

Finalment, també rep llum verd l'equipament hoteler Cap de la Bassa, al nucli d'Olopte (Isòvol). La comissió resol aprovar definitivament el planejament per construir un hotel singular – de deu habitacions, vuit de les quals subterrànies– en uns terrenys de 6.140 m² a Olopte, amb un sostre màxim de 1.125 m².

Llum verd a la planta de biomassa de Cassà

La comissió d'Urbanisme de Girona ahir al matí també va donar llum verd a la planta de biomassa que es vol construir a Cassà de la Selva.

La comissió va aprovar definitivament el canvi en el planejament que permetrà implantar una instal·lació de cogeneració a partir de biomassa.

La modificació del POUM de Cassà de la Selva classifica com a sòl urbà 14.757 m² d'uns terrenys contigus al sector industrial El Trust, mentre que manté com a sòl no urbanitzable 31.945 m² per aplegar materials.

Aquest tipus d'infraestructures permet obtenir energia elèctrica i tèrmica mitjançant la combustió de biomassa per a la producció i venda d'electricitat a la xarxa i l'ús de calor en certs processos industrials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona