Urbanisme

URBANISME

Setanta places d'aparcament i zona d'esbarjo al centre de Juià

Comencen tres mesos d'obres que ampliaran els serveis del poble

Els treballs s'han endarrerit mig any

La imatge del centre de Juià canviarà de manera radical quan s'acabin les obres d'urbanització del parc i de la setantena de places d'aparcament previstes. Els treballs han començat amb mig any de retard i permetran que els cotxes no hagin d'aparcar a tocar de les cases i de l'església de Sant Pere, al nucli antic del poble. L'alcalde de Juià, Josep Vidal (CiU), explica que les obres s'allargaran tres mesos i haurien d'estar acabades abans de final d'any.

L'equip de govern de Juià (CiU-Compromís per Juià) ha estat l'encarregat del projecte de l'obra, el cost de la qual (uns 600.000 euros) anirà a càrrec de l'empresa Càrniques Julià. El parc (o zona d'esbarjo) és molt a prop de la sala polivalent, inaugurada l'any passat.

La nova zona d'esbarjo de Juià, que tindrà un únic punt d'entrada i de sortida, inclourà la plantada de lledoners i til·lers. Hi ha espai per a una futura pista poliesportiva. “És un espai polivalent per a la gent del poble, a banda dels llocs d'aparcament”, destaca l'alcalde de Juià.

L'espai en què s'intervé és de més de 2.000 metres quadrats. L'Ajuntament ja és propietari del terreny, segons l'acord amb l'empresa Càrniques Juià, i confia que les obres podran posar fi als mals endèmics de cotxes mal aparcats.

L'exalcalde del poble Josep Mulà (Compromís per Juià) havia qualificat de “criminal” la falta d'espais per als vehicles els caps de setmana. Mulà va cedir la vara d'alcalde a Vidal el mes de juny, segons l'acord subscrit per les seves formacions just després de les eleccions municipals del 2011. Vidal ja havia fet d'alcalde a Juià entre el 1979 i el 2007. Juià té uns 350 habitants.

Endarreriment

Les obres han començat amb mig any de retard ja que els càlculs inicials de l'equip de govern i de Càrniques Juià eren que el parc estigués obert el mes de juliol. A banda d'anivellar el terreny, s'ha fet una zona de protecció de la riera i un talús de separació del veí. Ara falta, entre altres coses, que l'empresa elèctrica soterri les línies.

Càrniques Juià paga les obres

La urbanització del parc forma part d'un acord de l'equip de govern de Juià (CiU-Compromís per Juià) amb l'empresa més destacada del poble, Càrniques Juià. L'empresa càrnia i el consistori van arribar a un acord pel qual la fàbrica podria ampliar les seves instal·lacions amb tres cambres frigorífiques i un moll d'expedició i, a canvi, pagava la urbanització. Càrniques Juià ha invertit 6,5 milions en l'ampliació recent de la fàbrica, que ocupa 23.000 metres quadrats.

Les dues parts (empresa i Ajuntament) van signar un conveni anys enrere. Van pactar que l'Ajuntament disposaria d'uns terrenys a tocar del nucli antic, a prop de l'església de Sant Pere, i no al costat de l'empresa, a l'entrada del poble venint de Bordils. Les obres al centre del poble costaran uns 600.000 euros i haurien d'acabar-se al desembre.

Anys enrere, segons ha recordat en alguna ocasió l'alcalde actual, Josep Vidal (CiU), l'empresa havia assumit el cost dels tubs de conducció de l'aigua potable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona