Urbanisme

TRÀNSIT

Els comerciants de Besalú aconsegueixen suavitzar el tancament del centre

Els clients habituals tindran dret a entrar al barri vell i parar un moment per fer una gestió o carregar a prop de les botigues, tal com volia l'ACB

La regulació de l'accés al barri vell de Besalú serà finalment menys restrictiva que la prevista inicialment, després que l'equip de govern ha admès la petició de l'Associació de Comerciants de Besalú (ACB) que els seus clients habituals de fora del municipi també poguessin entrar al centre amb el seu vehicle. La modificació de l'ordenança corresponent s'ha decidit després que en el període de presentació d'al·legacions l'ACB reunís 216 signatures de suport a la seva petició i que comerciants i equip de govern es reunissin per consensuar la norma. “Dins del mal, l'ordenança serà menys perjudicial que no era al principi”, va manifestar ahir el portaveu de l'ACB, Estanis Sarquella.

Abans de l'esmena, l'ordenança fixava que al barri vell hi podien entrar en cotxe tots els veïns o propietaris de negocis del municipi, però no pas els forasters. En el nou text es preveu, a més, que els botiguers podran tramitar un permís d'accés al centre per als seus clients habituals de fora del poble perquè hi deixin el vehicle un moment (en teoria, dos minuts i prou) i facin la gestió. Des de la botiga mateix es facilitarà la matrícula del cotxe del client a l'ordinador que llegirà les plaques quan el vehicle se situï davant del aparells de control. “Aquests canvis pretenen donar resposta a aquestes demandes mantenint, alhora, el model de mobilitat aprovat inicialment”, va explicar ahir el regidor Xevi Sala.

Pel que fa als aparcaments, no s'hi han introduït canvis amb relació al primer text: només podran estacional al centre –en unes zones habilitades– els vehicles dels residents i els vehicles comercials dels establiments del nucli històric.

En període de proves

Tot i que el cap de setmana es va activar durant unes hores el sistema de control, no es regularà l'accés al centre de Besalú de manera definitiva fins d'aquí a un mes, segons preveu el consistori. Hi ha dos aparells controladors, a les entrades al Prat de Sant Pere i al carrer Major. Els que tinguin dret a entrar o a estacionar al barri vell s'hauran d'adreçar en les pròximes setmanes a l'Ajuntament per obtenir l'acreditació que serà llegida per l'aparell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona