Urbanisme

urbanisme

Urbanisme aprova l'ampliació de l'Hipercor a Girona

La comissió va suspendre el POUM de Riells i Viabrea i recomana canvis profunds en els de Llívia i Vall-llobrega

La comissió d'Urbanisme va aprovar ahir l'ampliació de l'Hipercor a Girona, on es permetrà aixecar un altre pis a l'edifici i es reurbanitzarà la plaça adjacent, Salvador Dalí, que s'anivellarà i tindrà un aparcament subterrani vinculat al centre. Les modificacions del pla general permetran aquests canvis i també posar al dia els drets que té Hipercor i que no havien quedat ben recollits en les últimes modificacions. Respecte a Girona, es va deixar sobre la taula els canvis urbanístics de la nova normativa de bars i discoteques. Tot i veure bé el document, hi falta l'informe d'Interior. D'altra banda, també es va tirar endavant el pla parcial de la nova Clínica Girona a Fornells, pendent només de completar la documentació.

Plans generals

Respecte als plans generals, la comissió va tombar el POUM de Riells i Viabrea perquè, en paraules del director general d'Urbanisme, Agustí Serra, “es qüestiona el model territorial i el fort increment d'habitatges que planteja”. El document preveu construir 900 habitatges aprofitant en part sòl on ara hi ha activitats industrials, i doblar així la població. La suspensió obligarà a adaptar el text i fer una nova informació pública.

La comissió també va emetre els primers informes sobre els POUM de Llívia i Vall-llobrega. En el cas de Llívia, proposa que els creixements residencials no es facin a la plana sud del Segre, sinó que es concentrin al nord del nucli. A més, aposta per delimitar els creixements per adaptar-los a les necessitats en el moment de cada promoció. De Vall-llobrega, la comissió va criticar alguns dels elements que es plantegen en l'avançament del pla. Per exemple, que es prevegi construir 400 habitatges en un municipi on viuen 900 persones, o que no es garanteixi prou el connector ecològic a la zona industrial i de serveis al voltant del Xidors, que es vol adaptar a la legislació. En aquest sentit, Serra va dir: “El POUM ha de millorar en molts aspectes, esperem que sigui així.”

Pla per al càmping Playa Brava de Pals

En l'ordre del dia també hi havia el pla especial del càmping Playa Brava de Pals, on Urbanisme havia obert un expedient fa dos anys per una ampliació il·legal de 50.000 m² dins l'espai protegit de les Basses d'en Coll, que ara són parc natural. El pla obligarà el càmping a retirar-se de les zones ocupades i deixar-les com estaven anteriorment, i no es va poder avaluar perquè faltava l'informe de Costes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona