Urbanisme

URBANISME

Argelaguer posa ombra a l'antiga travessera

Avui s'inaugura la remodelació urbanística del vial, que inclou la recuperació de l'avinguda arbrada desapareguda fa mig segle

La celebració de la Diada a Argelaguer, aquest matí, anirà seguida de la inauguració de la reforma urbanística dels extrems de l'antiga travessera urbana. El més destacat del projecte és la plantació de 110 plataners perquè d'aquí a un temps el vial torni a ser una imponent avinguda arbrada. Es comença a recuperar així l'aspecte que la vella carretera va tenir entre l'ocupació napoleònica –el període en què es van plantar per primer cop els arbres– i la dècada de 1960, que va ser quan es va decidir talar els plataners, igual que en molts altres indrets del país. “És un tema no només urbanístic sinó sentimental”, deia ahir l'alcalde, Josep Dorca, referint-se al fet que els arbres formaven part del paisatge de la infància de molts dels veïns. Mentre que a l'entrada de llevant la intervenció s'ha limitat a la plantació d'arbres, a la de ponent els treballs han inclòs també una nova canalització de les aigües pluvials i el soterrament dels tubs per on a la llarga pugui passar la fibra òptica; i una vorera en què es combina una franja verda amb una de formigó per als vianants i una tercera d'ornamental feta amb panots. Per primer cop, en aquest tram hi han instal·lat punts de llum: tretze fanals de LED de consum molt reduït, subministrats per l'empresa garrotxina Sacopa-Fluidra. El projecte, redactat per l'arquitecte Dani Mallarach, ha tingut un pressupost de 174.000 euros, cobert amb recursos dels programes Avingudes Arbrades i Viure al Poble, de la Generalitat; contribucions especials i l'Ajuntament. L'adjudicatària ha estat Arico Forest.

LA XIFRA

174.000
euros
és el pressupost de la remodelació de la travessera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona