Urbanisme

urbanisme

L'antic Edén de Melianta serà un equipament de serveis

Hi ha moltes possibilitats, però la d'un geriàtric o la d'un hotel són les que tenen més números per fer-se realitat

Una altra podria ser una mesquita, però un canvi del pla general no ho fa viable

L'Ajuntament de Fontcoberta vol recuperar els usos que tenia l'illa on hi va haver fins fa pocs mesos el Club Edén o New Edén, el prostíbul de Melianta, a petició del propietari per permetre-hi la instal·lació d'un geriàtric o d'un establiment hoteler i de restauració. L'alcalde, Joan Estarriola, ha afirmat que el canvi d'usos i per tant la modificació puntual del pla d'ordenació urbana municipal en aquesta illa que l'ha d'oficialitzar és relativament senzilla atenent al fet que aquests nous usos pels quals es
demana el canvi ja hi havien estat autoritzats abans.

Estarriola ha explicat que el propietari té els terrenys d'aquesta illa fruit d'una herència i que, quan els responsables del Club Edén van decidir tancar el local al qual estaven de lloguer, va demanar aquest canvi d'usos al consistori. Abans, s'havien modificat per permetre-hi la instal·lació del prostíbul. Joan Estarriola ha afirmat que l'equip de govern coincideix plenament amb la voluntat del propietari de recuperar els usos inicials. Actualment, en aquesta illa urbanística hi ha magatzems, tallers de diversos rams –fusteria, metall...– i una farmàcia.

Respecte al nou futur equipament que es podria construir a la zona, el propietari s'ha limitat a dir que el lloc on hi havia l'Edén ofereix moltes possibilitats i no ha volgut ni desmentir ni confirmar que ha tingut ofertes per a la instal·lació d'un geriàtric i centre d'atenció a la gent gran, que és el que sembla més probable que hi podria anar, o per fer-hi un hotel i restaurant. L'alcalde també només s'ha limitat a dir que hi ha moltes possibilitats i que les citades són les que tenen més números per acabar essent una realitat.

Els responsables del Club Edén de Melianta van tancar el local fa uns quatre mesos i després de quinze anys d'estar en funcionament, per la crisi –la seva clientela era majoritàriament obrera–, o perquè van decidir traslladar tota l'activitat al macroprostíbul de la Jonquera Paradise. Tenia molts clients francesos i el nou club de l'Alt Empordà els estalvia un desplaçament més llarg, i, a més, la situació de l'Edén, molt a prop d'alguns habitatges de Fontcoberta, el feia poc discret.

L'Edén va ser polèmic pel làser que apuntava cap al cel i que era visible des de diversos punts de les comarques gironines. També s'hi van produir alguns episodis de la crònica negra i de batudes policials. Fa quatre mesos va tancar per la competència que li feien els clubs del mateix propietari.

LA XIFRA

15
anys són els que ha estat obert el
Club Edén de Melianta, tancat fa uns quatre mesos pel trasllat al Paradise.

I si fos una mesquita?

La possibilitat que el nou edifici que ocupi el solar del Club Edén fos una mesquita no ha estat ni confirmada ni desmentida pel propietari dels terrenys. L'alcalde de Fontcoberta s'ha limitat a afirmar que es tracta simplement de rumors. S'ha afanyat a deixar clar, no obstant això, que, a l'antic prostíbul no s'hi pot construir ni habilitar un centre de culte, perquè aquest ús no es preveu, ni es pot impulsar una modificació de les normes urbanístiques que el compatibilitzin amb els dels edificis que hi ha actualment en actiu, ni tampoc amb els que demana el propietari, els d'un equipament d'atenció a la gent gran o bé els d'hostaleria i restauració. Fonts de la comunitat islàmica del Pla de l'Estany han confirmat que no pensen en els locals de l'Edén per fer un centre de culte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona