Urbanisme

MEDI AMBIENT

Clausuren la sitja de ciment de Sant Feliu de Pallerols

L'empresari i l'oposició critiquen les “maneres” que ha utilitzat el govern

L'alcalde diu que facilitarà el trasllat

L'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols ha clausurat, després d'anys de litigis, la cimentera i el magatzem de materials de construcció que l'empresa Pere Boada té al pla de Bastons, al carrer Puig d'en Sala, perquè no té la llicència ambiental. L'empresa ha tancat després de més de 20 anys d'activitat i d'haver-se instal·lat a la zona quan encara no hi havia habitatges. Els grups de l'oposició han carregat durament contra el govern local per la manera com ha gestionat aquest conflicte –els veïns fa anys que denunciaven molèsties per pols i fressa i per no tenir llicència i contravenir la normativa de convivència–. En concret, mantenen, tal com ha fet sempre l'empresa, que no ha contribuït a agilitzar el trasllat que fa més de dos anys que aquesta reclama que vol fer en uns terrenys que l'Incasòl, però, no ha desenvolupat. I, a més, critiquen que ha anat callant i provocant enfrontaments. L'empresa ha emès un comunicat en què qualifica la decisió municipal de precipitada i nul·la. L'alcalde, Joan Casas (CiU), en canvi, lamenta el tancament de l'empresa, però recorda que podrà tornar a obrir i que tindrà tot el suport del consistori per agilitzar la seva instal·lació en uns terrenys industrials del pla de la Riba. Casas ha estat especialment crític amb l'anterior i l'actual govern de la Generalitat pel poc suport al desenvolupament de sòl al municipi. Segons ell, l'Incasòl volia tenir garanties absolutes que hi havia empreses interessades en l'ocupació del polígon que havia de desenvolupar al municipi. No el va tirar endavant, i no només la cimentera ha tingut problemes sinó que altres empreses no s'han pogut traslladar o venir-ne d'altres municipis.

El butlletí, sota amenaça de tribunals

L'alcalde ha amenaçat d'anar als tribunals si Units per Sant Feliu continua explicant “mitges veritats” com les del seu butlletí. Ha lamentat que, en un acte públic, no el van deixar intervenir. A part de la clausura de la cimentera, han criticat la instal·lació d'una antena a casa del parent d'un regidor amb els beneficis que comporta, i la gestió del projecte del geriàtric, del catàleg de masies i de contractes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona