Govern i oposició de l'Escala s'enfronten per la llicència d'obres d'un supermercat

CiU creu que s'ha actuat amb frau de llei perquè el pla general preveu una zona lúdica i no pas comercial

El portaveu del grup de CiU i exalcalde de l'Escala, Josep Maria Guinart, ha explicat que és «difícil d'entendre el permís d'obres» donat per l'Ajuntament a un supermercat de l'entrada nord del municipi, per Empúries. Guinart critica que s'hagi instal·lat aquest establiment comercial a primera línia de mar i dins de l'àmbit del pla especial d'Empúries, però sobretot que s'hagi dedicat el sector només a usos comercials quan el pla urbanístic del municipi alt-empordanès hi preveu una zona d'esbarjo i, com a molt, turística, diu.

«En tot cas, el que es podia fer és dedicar una part de la zona a usos comercials, com a complement, però no tot el sector. Per això diem que s'ha actuat amb frau de llei perquè s'incompleix l'esperit de la normativa», va dir Guinart. L'exalcalde hi va afegir: «Això demostra la sensibilitat i la consciència que tenen que l'Escala és un municipi turístic.»

Per la seva part, l'alcalde actual, Estanis Puig (PSC), va assegurar ahir que té «plena confiança en els serveis tècnics i jurídics de l'Ajuntament i, per tant, tota la convicció que s'ha actuat amb correcció». Estanis Puig també va dir que la denúncia dels convergents «forma part d'una estratègia de desgast polític que no porta enlloc. «CiU no té una actitud gens positiva en cap tema que tractem, em sembla adequat que denunciïn si hi veuen irregularitats en aquest tema i en qualsevol altre», va afegir-hi l'alcalde escalenc.

El supermercat, que és de la cadena Lidl, es va començar a construir fa uns mesos, i es preveu que s'obrirà al públic el pròxim dijous dia 18. L'establiment està situat davant del Museu de l'Anxova i de la Sal i de la gasolinera de l'accés nord de l'Escala.

Posen en servei la zona blava bonificada per a veïns

Més d'un centenar d'escalencs han recollit ja la targeta d'usuari de la zona blava bonificada oferta per l'Ajuntament per afavorir que els veïns puguin aparcar al nucli urbà i a Riells i evitar a la vegada estacionaments llargs. Precisament, ahir va entrar en servei aquest nou sistema, segons el qual els veïns paguen un euro per deixar tot el dia el cotxe en zona blava. En total, hi haurà unes 400 places amb aquest sistema, bona part de les quals ja estaven marcades com a zona blava convencional en anteriors temporades. Els escalencs poden adquirir les targetes per a veïns a l'ajuntament.

Pel que fa a la zona blava convencional, ocuparà 486 places, entre el centre i Riells. A més, en el perímetre més proper a aquestes zones hi ha entre 700 i 800 places de lliure ús.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona