Urbanisme

maresme

El mercat d'Arenys, en l'aire per l'aparcament

Un estudi tècnic revela que no és viable fer-hi el pàrquing a darrere

Era una bona solució per als paradistes

El futur del mercat municipal d'Arenys de Mar, situat en un edifici històric de la riera, depèn de l'aparcament. Si no s'aconsegueix encabir places de pàrquing a tocar de l'edifici és impossible que cap operador comercial s'interessi per instal·lar-se al mercat, com ha passat en altres municipis. Ara per ara, les converses que l'Ajuntament mantenia amb un grup de particulars interessats a construir l'aparcament a la penya que hi ha darrere de l'edifici estan aturades. El regidor de Promoció Econòmica, Àlex Acero (ViA), assegura que un informe tècnic municipal determina que per tirar endavant el projecte caldria portar a terme abans una requalificació urbanística i tenir en últim terme el vistiplau de la Generalitat. Tant el govern com els mateixos paradistes coincideixen que sense aparcament no és possible tirar endavant la reforma del mercat. “Tenim ganes de fer-ho i ha de ser en els propers anys perquè si no es fa això, segur que molts estem abocats a tancar la parada.” Així de taxatiu es mostra el president del mercat, Roberto Garbí, que considera que fer-hi l'aparcament al darrere és més viable i menys costós que soterrar-lo com s'havia plantejat. A més, s'estalviarien el fet d'haver-se de traslladar mentre duressin les obres. El mercat té 28 parades de producte fresc.

Protecció de la façana modernista

La reforma del mercat municipal es farà d'una manera o d'una altra, però el que és clar és que s'haurà de respectar la façana original d'estil modernista. Fins ara l'avantprojecte de l'anterior govern tripartit apostava per soterrar l'aparcament i el supermercat que s'hi instal·lés. L'obra i la nova ubicació per traslladar els paradistes mentre duressin els treballs tenia un cost estimat d'uns set milions d'euros. Amb la segona alternativa, que es va començar a treballar a finals de mandat, el projecte seria menys costós. Per començar, no caldria excavar a tanta profunditat, ja que l'aparcament, unes 90 places, es faria a la penya que hi ha al darrere. I el supermercat també es podria instal·lar a peu de carrer perquè fos més visible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona