Urbanisme

maresme

Arenys rebrà 2,7 milions per a pisos socials el 2013

L'Ajuntament ho acorda amb l'entitat financera Unnim després que la promotora fes fallida i deixés pendents de fer els 60 habitatges públics

Els dos blocs de pisos d'habitatge social que s'havien de fer a la zona del Bareu d'Arenys de Mar han quedat sense fer. Els problemes econòmics de la constructora Felipromo, que va presentar concurs de creditors, va deixar a mig fer les promocions que havia de dur a terme com a compensació per urbanitzar aquesta zona d'expansió del municipi. Un cop l'empresa va acabar els dos blocs d'habitatges privats, i coincidint ja amb la davallada del sector immobiliari, ja no es va començar els pisos socials que s'havien projectat entre el 2007 i el 2011.

Les negociacions que s'han portat a terme els darrers anys s'han concretat finalment amb un acord amb l'entitat financera Unnim, actual propietària de la promoció. Abans del 2013 l'Ajuntament percebrà un aval bancari de 2,7 milions d'euros per destinar a fer habitatge social. L'alcalde arenyenc, Estanis Fors, (CiU) assegura que s'ha millorat el conveni afegint-hi els interessos tot i reconèixer que el valor pactat el 2003 del preu dels habitatges ara no és suficient. A més, entén que amb aquest acord es resol també la falta de llicència d'ocupació dels blocs ja construïts per la promotora. L'alcalde assegura que ara disposen de dos anys per escollir l'indret i per si algun promotor pot estar interessat a tirar endavant l'obra de protecció oficial.

Els grups municipals, a excepció d'ICV, van aprovar en l'últim ple aquest conveni. Tots van estar d'acord que era la millor solució per desencallar el problema. ERC va apuntar que s'hauria de treballar perquè no fos una empresa externa la que els hagués de portar a terme. Pels ecosocialistes, el conveni afavoreix la promotora, ja que el preu fixat és molt baix. Els últims anys l'Ajuntament va pressionar perquè la promotora acabés d'urbanitzar els carrers pendents i es fes el parc públic, a tocar de l'escola Sinera.

LA XIFRA

2,7
són els milions que l'entitat Unnim haurà de pagar a l'Ajuntament arenyenc a final del 2013.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona