Urbanisme

URBANISME

Vilablareix creixerà tot i la crisi amb 50 cases noves

L'Ajuntament aprova la urbanització del polígon Marroc II i completa l'ocupació del seu sòl urbà

Una promotora vol edificar de manera imminent en el sector, de 200.000 metres quadrats

Vilablareix tancarà properament la seva expansió amb una urbanització on es podran construir una cinquantena de cases. El ple d'ahir al vespre va aprovar el projecte d'urbanització del polígon d'actuació número 3 MarrocII, o el que és el mateix, va donar via lliure perquè una promotora immobiliària comenci a edificar en el sector, de 200.000m². L'alcalde de Vilablareix, David Mascort, qualifica de “molt important” el naixement de la nova urbanització. Tot i el context de crisi, Vilablareix és dels pocs pobles que continua venent pisos i mantenint un ritme constructor inusual a l'època.

La urbanització de Marroc II farà créixer una mica més el municipi, que ara té uns 2.500 habitants. El sector en què es construirà està entre el final del carrer Perelló i el riu Marroc. Actualment ja hi ha delimitats els carrers i les parcel·les. El creixement urbanístic, diu l'alcalde, serà sostenible i hi haurà cases aparellades amb un pis com a màxim d'alçada o bé cases soltes. Hi podrien viure unes 150 persones. Aquests dies, una empresa aplana els terrenys perquè s'hi pugui construir ben aviat.

La casa o la parcel·la

La promotora té la intenció de construir la cinquantena de cases, però també deixa la possibilitat als interessats d'adquirir una parcel·la i que es facin la casa a càrrec seu. “Estem contents que es facin coses al poble i tancar el límit de sòl urbà”, destaca Mascort.

La urbanització de Mas Marroc II arriba dos anys després que es fessin un centenar de pisos al sector Perelló-Can Pere Màrtir. Darrerament s'han ocupat una part dels habitatges i els primers locals.

LA FRASE

Està bé que, en l'actual context de crisi, hi hagi algú amb ganes de construir en el nostre municipi
David Mascort
Alcalde de Vilablareix

Liciten les obres per a la nova zona esportiva

En el ple d'ahir, el consistori, en mans d'ERC, va aprovar la licitació de les obres al nou camp de futbol. En un context general de crisi, Vilablareix espera iniciar la construcció del nou camp de futbol a principi del 2012. El projecte de la nova zona esportiva té un cost d'1,2 milions i amb subvencions de la Diputació i de la Generalitat. A més, el camp tindrà una tribuna amb una visera, vestidors i s'hi preveu una pista de tennis i tres de pàdel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona