Urbanisme

URBANISME

Pont de Molins adquirirà la cooperativa

L'Ajuntament en serà el propietari quan el POUM estigui aprovat

A canvi es requalificaran uns terrenys annexos

L'Ajuntament de Pont de Molins obtindrà la propietat del 80% de l'antic edifici de la cooperativa agrícola Ricardell, un cop hagi aprovat definitivament el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), fet que s'hauria de produir en els pròxims mesos. L'alcalde, Josep Fuentes, va confirmar ahir l'entesa amb l'actual propietari de l'edificació, l'empresa Petrem, entitat amb qui ja ha pactat “la cessió, que no serà efectiva fins que es el completi el POUM”. Serà llavors quan estaran requalificats, d'una banda, el solar de la cooperativa com a sòl d'equipament i, de l'altre, els 14.000 metres quadrats annexos com a sòl industrial. Aquesta zona requalificada com a industrial està en mans de l'actual propietari de la cooperativa. Aquest terreny sembla que pot anar destinat a allotjar una gasolinera.

“La idea és que tot el procés acabi a final d'aquest any. Acceptem la carambola perquè serà molt important per a Pont de Molins disposar de la cooperativa. No podíem perdre aquesta oportunitat d'adquirir aquest element del patrimoni històric”, opinava satisfet de l'operació Josep Fuentes.

L'edifici de l'antiga cooperativa Ricardell està situat al peu mateix de l'N-II i es va construir en la primera dècada dels anys trenta del segle passat. L'ús que en farà el poble està encara per decidir. Fuentes va assenyalar la possibilitat que es consulti als veïns de Pont de Molins sobre què volen que s'hi faci, quan hagi acabat tot el procés i ja sigui de propietat municipal. “No sé per quin mètode demanarem l'opinió a la gent, però ho farem”, va confirmar.

Cessió de la Diputació

La Diputació, per altra banda, va acordar cedir per cinc anys una parcel·la de propietat del sector El Pont a l'Ajuntament de Pont de Molins per a ús del poble. “Aquest solar –va explicar Fuentes– havia estat fa anys a mans de l'empresa Pedrosa i ara el propietari és la Diputació de Girona. Nosaltres volíem que ens el venguessin, però de moment amb la cessió ja podrem mantenir-ho net”, va explicar l'alcalde. Aquest terreny està cedit temporalment per cinc anys a l'Ajuntament. Actualment és una zona de jocs infantils.

LA DADA

14.000
metres quadrats
és la superfície requalificada com a industrial, moneda de canvi en la cessió de la cooperativa Ricardell a l'Ajuntament de Pont de Molins.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona