Urbanisme

urbanisme

A Santa Pau no poden pagar amb espècies

La Cambra de Contractistes no vol el precedent i al·lega contra un nou polígon

La Cambra Oficial de Contractistes d'Obres de Girona ha al·legat contra el plec de clàusules que havia de servir per desenvolupar sòl industrial al costat de la zona esportiva de Santa Pau, perquè no vol que s'assenti el precedent de pagar amb espècies la constructora adjudicatària de les obres, tal com pretenia l'Ajuntament. Aquesta al·legació ha paralitzat el projecte i, de retruc, el de la urbanització del sector de serveis on s'ha de construir la Casa del Fesol.

Les cinc constructores que aspiren a les obres estaven d'acord a rebre la meitat del cost de la urbanització amb el pagament de tres parcel·les –90.000 euros cadascuna–, que ara l'Ajuntament haurà de treure a subhasta directa abans de l'adjudicació definitiva, si és que no hi ha alguna solució que faci retirar l'al·legació al col·legi. El cost total de la urbanització és de 590.100 euros, la meitat dels quals a càrrec del consistori i que corresponen a les tres parcel·les i la resta dels propietaris dels terrenys afectats. El pagament en espècies, amb parcel·les, és legal a altres zones de l'Estat espanyol. Una altra solució és que, segons diu l'alcalde, la nova llei òmnibus inclourà la possibilitat del pagament en espècies, però l'alcalde de Santa Pau, Pep Companys, diu que ells no poden esperar a finals d'any, que és quan sembla que s'aprovarà. Companys qualifica la situació de surrealista i no entén aquesta mesura que frena poder donar feina uns mesos a alguna empresa en aquests moments tan difícils en què tot està aturat. Segons ell, els mateixos contractistes han quedat sorpresos. “Els cinc contractistes acceptaven unes condicions de pagament amb solars que la cambra no accepta. Ara està tot parat”, ha dit.

La urbanització del nou sector d'activitats econòmiques és un projecte iniciat per l'anterior equip de govern d'ApG i CiU. L'al·legació del Col·legi de Contractistes es va produir poc abans de les eleccions municipals que van propiciar el canvi de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona