Urbanisme

Vilablareix projecta una nova zona esportiva d'1,2 milions

La Generalitat li garanteix 480.000 euros i la Diputació, 300.000 més per fer realitat el nou camp de futbol, tres pistes de pàdel i una de tennis

El consistori la posarà a licitació abans de final d'any per tenir-la l'estiu que ve

El projecte es fa pensant en les necessitats a llarg termini del poble

El municipi de Vilablareix recorrerà a les subvencions de diverses administracions per fer realitat una nova i ambiciosa zona esportiva per al poble. Concretament, ha projectat reconvertir un espai de més de 21.000 metres quadrats municipals en un triple camp de futbol 7, un camp de futbol amb gespa artificial i mides per jugar-hi en categoria de regional, així com tres pistes de pàdel, una pista de tennis, zona de jocs infantils i un edifici de serveis.

L'alcalde de Vilablareix, David Mascort, explica que la Generalitat ha compromès uns 480.000 euros de subvenció per al nou equipament, als quals s'afegeix l'ajut de la Diputació d'uns 300.000 euros. El cost global del projecte se situa en els 1,2 milions d'euros i el consistori haurà de cobrir la resta de pressupost per convertir-lo en realitat. El projecte està previst que es desenvolupi davant d'unes naus industrials en uns terrenys municipals a la zona de creixement del municipi, on fins ara ja hi havia un camp de futbol de terra. Mascort explica que hi ha voluntat perquè abans de final d'any o principi del 2012 es tingui “licitat el projecte perquè l'estiu que ve ja es pugui disposar de les noves instal·lacions”.

L'alcalde del poble explica que el projecte s'ha ideat “pensant en unes instal·lacions a deu anys vista i preveient el creixement que pugui fer el municipi en aquest temps”. Mascort explica que el projecte de la nova zona esportiva segueix la política que van “fer amb el pavelló que avui està ocupat bona part del dia”.

En el número de juny de la revista municipal de La Torratxa, l'arquitecte municipal Manel Aguilera explicava les principals característiques del projecte i en subratllava la grada prevista per al camp de futbol que permetrà que hi tinguin cabuda unes 240 persones assegudes. A l'edifici de serveis, d'uns 350 metres quadrats, hi haurà quatre vestidors per als equips, dos més per als àrbitres, així com espais de magatzem, espai per a un bar, lavabos i sala de màquines.

Buscant l'eficiència

Un dels problemes dels camps de gespa artificial és la necessitat de regar el terreny de joc per mantenir-los en bones condicions; per això el projecte inclou la incorporació d'uns dipòsits que recullin l'aigua de la pluja per aprofitar-la per regar el camp i els espais enjardinats que es preveu que s'executin a la nova zona esportiva. A més, les aigües grises es tractaran també per poder-les reutilitzar. També, en l'àmbit energètic, el consistori ha previst que les plaques solars tèrmiques que s'instal·laran sobre l'edifici de serveis permetin obtenir un 70% de l'energia necessària per a l'aigua calenta i la calefacció necessària per a les noves instal·lacions.

LA XIFRA

240
persones
és la capacitat prevista per a la grada projectada del camp de futbol nou de Vilablareix.

LA DATA

07.2012
El consistori
espera que tota l'obra pugui està enllestida al llarg de l'estiu de l'any que ve si es compleixen els terminis.

Ara s'adaptarà un espai per fer-hi camps

El projecte de la nova zona esportiva no es preveu que estigui enllestit fins d'aquí a un any. Per això l'Ajuntament de Vilablareix ha previst modificar la parcel·la de l'actual camp de futbol per poder-hi fer tres camps de futbol 7 per garantir que els equips actuals mantinguin la pràctica esportiva al municipi mentre es fa el camp de futbol nou. Mascort assenyala que aquestes obres començaran les pròximes setmanes per poder tenir a punt l'adequació d'aquest espai per als diversos camps. El cost d'aquestes obres d'adequació serà d'uns 75.000 euros i l'Ajuntament rebrà una ajuda de la Diputació per finançar part de la despesa, que comportarà l'habilitació d'aquest espai mentre es fan les obres de la resta del complex.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona