Urbanisme

sant cebrià de vallalta

Revifa el projecte per fer un parc temàtic d'esport i natura

La proposta se situaria en una finca a la perifèria del poble maresmenc i tindria una inversió estimada de 120 milions d'euros

El govern de CiU assegura que vol el suport majoritari de veïns i partits

Sant Cebrià de Vallalta afronta el que probablement és el projecte de més envergadura de la seva història. Uns promotors han proposat a l'Ajuntament la construcció d'un gran parc temàtic centrat en l'esport i la natura que ocuparia les 93 hectàrees de la finca de Can Mates, a la perifèria del poble i on fa poc més de tres anys es va aturar la polèmica creació d'una oferta que incloïa la pràctica del motociclisme i que no va prosperar. En aquesta ocasió, els impulsors ofereixen reconvertir els terrenys en un espai d'oci al voltant de l'esquí, tant cobert (snow hall) com a l'aire lliure (snow flex). El complex esportiu, però, aniria molt més enllà amb la posada en marxa d'un poliesportiu, una piscina de 25 metres, un amfiteatre per a representacions, una residència esportiva, un centre de salut i oci, una hípica, una zona d'esports d'aventura i la creació d'un llac artificial per a la pràctica d'esports nàutics.

Precaució

L'alcalde de Sant Cebrià, el convergent Jaume Borrell, assegura que tant els polítics com els serveis tècnics han avaluat “amb molta cura” aquesta nova opció “que preveu 800 llocs de treball”. “Totes les instal·lacions previstes s'adaptarien a l'orografia del paisatge i el municipi en sortiria beneficiat”, comenta l'alcalde. En aquest sentit, el consistori com a condició indiscutible planteja als promotors que assumeixin el condicionament de la xarxa d'accessos al parc, que comportaria la creació d'un nou vial que serviria també d'accés a la urbanització de Castellar d'Índies. “Sense una xarxa viària en condicions que ens eviti el trànsit pel mig del poble no es pot tirar endavant un projecte com aquest”, puntualitza Jaume Borrell. El “Port Aventura de l'Esport i la Natura”, com ha estat batejat per més d'un al municipi, també inclouria dos hotels, un camp de pitch-and-putt –que seria el segon de la població–, una zona de botigues i un telefèric. “L'avantprojecte presentat també preveu habilitar un camí per a la pràctica del senderisme que envoltaria tot el complex”, destaca l'alcalde.

Jaume Borrell avança que l'avantprojecte es farà arribar als diferents departaments de la Generalitat que hi puguin tenir vinculació perquè n'avaluïn la viabilitat. Un cop superat aquest punt, està previst que es faci una presentació oficial del projecte als ciutadans. “Fa mesos que els promotors ja van informar els veïns de la finca i els grups municipals de l'oposició de quins eren els seus objectius”, assenyala Borrell, que recorda que aquest parc temàtic “només ho podrà ser amb el consens i el suport de la majoria dels santcebrianencs”.

LA XIFRA

120
milions és el pressupost d'un projecte que inclou pistes d'esquí, hípica, instal·lacions esportives, hotels i comerços.

LA XIFRA

93
hectàrees
fa l'extensió de la finca de Can Matas de Sant Cebrià on hi hauria el parc temàtic de l'esport i la natura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.