Urbanisme

Urbanisme

La crisi frena la construcció de nous equipaments al centre de Vilassar de Mar

L'empresa privada no ha aconseguit el finançament per fer un teatre i un centre sociosanitari al solar on hi havia el Patronat, propietat del bisbat

El projecte que havia de convertir l'edifici del Patronat de Vilassar de Mar en una zona d'equipaments –amb un teatre, una pista poliesportiva, un centre sociosanitari, apartaments assistits per la gent gran i un aparcament– se n'ha anat, de moment, en orris. I és que l'empresa que s'havia de fer càrrec d'aquests treballs, l'Empar de Santa Llúcia, va anunciar al bisbat –propietari dels terrenys– que no havia pogut aconseguir el finançament necessari per dur a terme les obres a causa de la crisi econòmica. Aquest projecte va rebre llum verd per part de l'Ajuntament i la Generalitat el 2008 i assolia un pressupost de 9 milions d'euros, aproximadament, a càrrec de promotors privats.

Els esdeveniments, però, es van precipitar la setmana passada, quan van començar a caure peces de l'edifici del Patronat. Va ser llavors que es va decidir tirar a terra l'emblemàtica construcció, perquè es va determinar que el seu estat era ruïnós. A partir d'aquí, l'Ajuntament es posa en contacte amb el bisbat per mirar de reconvertir el solar en un aparcament lliure mentre no es pugui tirar endavant el projecte original.

L'espai, que té una superfície de 1.600 m² aproximadament, tindria capacitat per entre una seixantena i una vuitantena de vehicles. “La idea és poder arribar a un acord ben aviat amb el bisbat”, va anunciar el regidor d'Urbanisme, Desideri Camino (CIU).

LA XIFRA

9
milions d'euros
hagués costat fer el teatre, la pista poliesportiva, els pisos assistits, l'equipament sociosanitari i el pàrquing.

LA XIFRA

1.600
és la superfície del solar deixat per l'edifici del Patronat i on es vol fer un aparcament lliure per a una vuitantena de places.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona