Urbanisme

urbanisme

Banyoles estrena una renovada entrada pel sud

Es dóna oficialment per acabada la remodelació del carrer de Mata, que ha estat més d'un any en obres

Després de catorze mesos de treballs, ahir l'Ajuntament de Banyoles va donar oficialment per finalitzada la reforma urbanística del carrer de Mata, la via d'accés a la ciutat pel sud. Ahir, però, encara faltava pintar la senyalització horitzontal i completar l'enjardinament d'un dels laterals. L'obra ha costat finalment 1,3 milions d'euros, dels quals, 200.000 euros corresponen a expropiacions. La Generalitat hi ha posat 900.000 euros arran del traspàs de tota la travessera urbana de la C-150 al municipi. “Aquesta inversió millora la imatge de la ciutat; ara tenim totes les entrades dignes”, va dir en la presentació del final dels treballs l'alcalde, Miquel Noguer, per a qui aquesta obra ha estat la inversió en mobilitat més important del mandat. “Per fi s'ha acabat un projecte complex”, hi va afegir el regidor d'Urbanisme, Jordi Bosch, Barraca.

El carrer de Mata ha deixat de ser definitivament una carretera, gràcies a la incorporació de zones arbrades, unes voreres més amples i una illa central a l'altura de les gasolineres, amb les quals es distribueix el trànsit cap als laterals. Al marge de les qüestions estètiques, el projecte ha inclòs la renovació dels serveis soterrats i la renovació del paviment. El fet que les obres hagin durat tant –i, en especial, que al llarg de molts mesos el trànsit s'hagués de desviar cap al polígon de la Farga– va causar molèsties als veïns i als conductors.Si es va allargar més del compte –van recalcar ahir Noguer i Bosch– va ser, d'una banda, perquè es van haver de negociar les expropiacions i, d'una altra, perquè es va mirar de coordinar l'obra amb la urbanització d'un carrer paral·lel d'una promoció privada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona