Urbanisme

urbanisme

Dotze municipis cerdans fan pinya en la gestió urbanística

La comissió d'Urbanisme ha aprovat el pla general que han fet de conjuntament

L'ens completa l'ordenació iniciada pels plans directors territorial i urbanístic del Pirineu i l'Alt Aran

La comissió d'Urbanisme ha informat favorablement el text refós del pla d'ordenació urbanística supramunicipal de la Cerdanya, que abasta 12 municipis de la comarca, de la banda gironina i de la lleidatana. El pla, elaborat pel Consell Comarcal de la Cerdanya, consisteix en la pràctica en una política de gestió urbanística per a aquests nuclis, anant més enllà de la simple reserva de sòl. Així, fixa criteris per millorar l'estructuració de nuclis urbans, protegir el patrimoni, crear espais centrals de relació, vetllar per la diversificació tipològica i dels usos i mantenir les estructures tradicionals del paisatge ceretà.

La comarca de la Cerdanya té una població de 18.656 habitants i un total de 17 municipis. El clima, el paisatge, les estacions d'esquí i la millora en les comunicacions que va representar l'obertura del túnel del Cadí han fet possible un important desenvolupament econòmic, sobretot de la mà del turisme, provocant grans canvis en l'estructura econòmica tradicional i un boom desmesurat de la construcció, especialment de segones residències. Tots aquests canvis feien necessària la nova planificació per a la comarca de la Cerdanya.

Actualment, està aprovat el pla territorial de l'Alt Pirineu i Aran, que fixa les gran directius per al desenvolupament futur de tota aquesta àrea muntanyenca, i també el pla director urbanístic de la Cerdanya, que en desenvolupa i concreta algunes per a la comarca. El nou pla supramunicipal completa la planificació de la Cerdanya.

LA XIFRA

12
és el nombre de municipis de la
Cerdanya que han elaborat conjuntament el seu pla general. La comarca té 17 localitats.
18.656
és el nombre
d'habitants de la comarca de la Cerdanya, conjuntament amb la banda gironina i la lleidatana.

D'un cap a l'altre del territori

El nou pla general abasta 12 municipis i 53 nuclis de població. Es tracta de Bolvir, Das, Fontanals, Ger, Guils, Lles, Meranges, Montellà i Martinet, Prats i Sansor, Prullans, Riu i Urús. El pla parteix de la valoració dels resultats del planejament general dels anys 80, centrat gairebé exclusivament en la reserva de sòl per al creixement per construir una política de gestió urbanística. A més de recollir les estratègies de desenvolupament que assigna el pla territorial de l'Alt Pirineu i Aran per a cada nucli, fixa una sèrie de criteris d'ordenació. Així, aposta per consolidar els municipis existents, millorant la seva estructuració amb la creació d'espais de centralitat i protegint-ne el patrimoni. Delimita també àrees de reforma o rehabilitació en els diferents nuclis, limita l'impacte visual de les construccions en sòl urbanitzable, vetlla per la diversificació tipològica d'edificacions i la barreja d'usos i, entre altres coses, impulsa l'habitatge protegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona