Urbanisme

Terres de l'Ebre

Aproven amb restriccions el pla de l'Ampolla

La CUTE retalla les pretensions inicials de l'Ajuntament d'arribar als 22.500 habitants

La comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) va aprovar ahir amb restriccions el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de l'Ampolla, fet que rebaixa de manera significativa les aspiracions del municipi. A grans trets, en el POUM de l'Ampolla, que en els últims anys ha experimentat un gran creixement urbanístic, es preveia que el 2025 s'haguessin construït uns 15.000 habitatges nous i s'hagués arribat a uns 22.500 habitants, 7.500 dels quals, permanents, i la resta, estacionals. Actualment hi ha censats 3.118 habitants. La CUTE prescriu un creixement inicial al voltant del nucli urbà, a la zona nord, per dalt de l'AP-7, de 98 hectàrees amb 2.532 habitatges. Un cop exhaurida aquesta zona, el consistori podrà aprovar la urbanització de la part sud del nucli urbà, on només es podran urbanitzar els terrenys per sota de l'autopista. Aquí la CUTE ha suprimit 1.600 habitatges dels 3.600 previstos.

L'última CUTE

La CUTE també va aprovar ahir el POUM de Camarles, i també amb restriccions. Amb el nou pla Camarles passarà de 73 a 138 hectàrees de sòl urbà; de 61 a 82 hectàrees de sòl urbanitzable. El principal creixement urbanístic el farà entre els lligallos.

La d'ahir va ser l'última comissió d'Urbanisme de l'any i de la legislatura i també va servir per aprovar el pla especial del parc eòlic dels Aligars entre els termes de Benifallet, el Pinell de Brai i Prat de Comte, que tindrà 11 aerogeneradors de 140 metres d'altura i 3 megawatts cadascun, el que suma 33 megawatts. Ara se sotmetrà a informació pública durant almenys dos mesos i mig. També es va fer l'aprovació provisional del parc eòlic del Coll de Moro entre Gandesa, Bot i Caseres, i el parc eòlic de Babers i la seua línea d'evacuació, que afecta els termes municipals d'Ascó, Móra d'Ebre i Garcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona