Urbanisme

urbanisme

Una promotora porta a judici l'alcalde de Riells

La querella ha estat admesa a tràmit al jutjat de Santa Coloma de Farners

També s'acusa la secretària de prevaricació i falsedat documental

Un complicat afer urbanístic portarà a declarar davant el jutjat de Santa Coloma de Farners l'alcalde de Riells, Josep Maria Bagot, i la secretària de l'Ajuntament, Montserrat Bertrán. L'origen del cas es remunta a l'any 2006, quan Promotora 1986, amb seu a Barcelona, va comprar tres parcel·les del sector de l'estació per fer-hi habitatges, amb la condició que la llicència d'obres es donaria. I es va donar. Quan es van iniciar els tràmits, l'Ajuntament es va adonar que una part dels terrenys adquirits havien estat expropiats prèviament per Adif, per al TGV. L'empresa que havia adquirit les parcel·les va arribar a un acord per fer els canvis que requeria la situació, com ara desplaçar l'edifici previst per a habitatges. Mentrestant, però, hi va haver eleccions i l'Ajuntament va passar a mans d'ERC, amb l'alcalde Josep Maria Bagot.

Aquest, en no veure-ho clar, perquè tot i que s'havia donat llicència d'obres, no constava el permís per urbanitzar la zona, ho va aturar tot. En noves converses es va demanar que es presentés un aval per al projecte d'urbanització. Aquí la cosa es va complicar. En les mateixes dades que els promotors de Barcelona van adquirir 5.000 metres quadrats, es va constituir una empresa que es va quedar els altres 5.000 a través d'una permuta amb la propietària, segons la qual assumirien les feines d'urbanització del total de la superfície. Davant aquest fet, els querellants es neguen a pagar l'aval que se'ls exigeix. A més, asseguren que per tenir accés a la documentació van haver de fer anar un notari a l'Ajuntament. També asseguren que en determinats documents s'havien alterat les dates.

La promotora finalment va optar per presentar, el mes de gener passat, una querella pels delictes de prevaricació i falsedat documental contra Bagot i la secretària municipal. La querella va ser admesa a tràmit el mes passat.

LA DATA

06/10/10
El jutjat de Santa Coloma
de Farners va admetre a tràmit la querella contra l'Ajuntament.
5.000
metres quadrats
va comprar una promotora barcelonina per fer pisos a Riells i Viabrea.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona