Urbanisme

palau-saverdera

El Sun Village centra el debat del pla general

L'oposició s'absté però es mostra d'acord amb l'intent de salvar el complex

El ple de l'Ajuntament de Palau-saverdera va aprovar ahir el nou pla urbanístic, en una aprovació inicial que es va tirar endavant amb els vots a favor del govern (CiU) i l'abstenció de l'oposició (Unitat per Palau). L'alcalde, Narcís Deusedas, va recordar que el motiu principal de la tramitació d'aquest nou POUM ha estat l'intent de salvar el Sun Village, mentre que el portaveu d'UP, Miquel Alsina, va assegurar que “no tenen cap pega” de l'intent de legalitzar el complex, que té una ordre d'enderroc del TSJC.

Tot i això, Unitat per Palau va mostrar la seva preocupació perquè aquest pla general prevegi dotze habitatges de protecció oficial en uns terrenys de 1.300 metres quadrats annexos als 42 pisos del Sun Village. L'alcalde va respondre que els pisos de protecció oficial que es preveuen són els que obliga la llei i va transmetre que està en contra de la previsió de pisos protegits que li fa construir la llei. “Es poden necessitar 50 o 100 pisos socials en vint anys, però no 380 com hem de preveure. Això acabarà de matar els pobles petits”, va assegurar l'alcalde. Deusedas també va dir que el creixement en habitatges protegits és l'únic que s'ha inclòs en aquest nou planejament i que la resta es manté com estaven ara les normes subsidiàries.

El grup d'Unitat per Palau, que va demanar respecte al seus plantejament, va celebrar que l'Ajuntament s'adapti als plans directors que afecten Palau-saverdera tot i els contenciosos que té interposats el consistori. L'oposició també es va mostrar contrària a diversos projectes previstos com ara el camp de Pitch and Put o el macrosector d'equipaments, uns projectes que Deusedas va defensar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona