Urbanisme

equipaments

Construir un nou sostre per al pavelló de Quart costarà 882.000 euros

Es finançarà amb les subvencions de la Generalitat i la Diputació, i amb el que aporti l'asseguradora

Es preveu que l'obra s'acabi el maig de l'any vinent

L'Ajuntament de Quart ja té concretat un projecte per a la construcció d'un nou sostre per al pavelló, després que el que hi havia es va esfondrar per la nevada del 8 de març. El nou sostre costarà 882.000 euros, que han de cobrir l'asseguradora –amb la qual s'està negociant– i les subvencions de la Generalitat i la Diputació de Girona. Per a l'obra s'aprofitaran el mur i els pilars perimetrals del pavelló, que es troben en bon estat. Damunt d'aquests pilars s'hi muntarà una estructura de bigues laminades de fusta d'uns quaranta metres de llarg, que travessaran el pavelló de banda a banda. Aquestes bigues, i d'altres de travesseres, formaran l'estructura, que serà interior (l'estructura que hi havia fins al març era metàl·lica i exterior). Les bigues es taparan amb dues cobertes de planxa galvanitzada de color, enmig de les quals es posarà aïllant. La part exterior del sostre tindrà la forma d'una onada suau, sense grans desnivells. Tanmateix, l'estructura de bigues de fusta no anirà directament sobre el mur perimetral ja existent del pavelló, sinó que caldrà elevar la façana per assegurar que l'espai interior del pavelló sigui el reglamentari per a la pràctica esportiva. La part de façana que es construirà estarà formada per panells de fusta, de planxa amb el mateix color que el sostre i vidre, per permetre l'entrada de llum natural. El projecte inclou la instal·lació de parquet i el material esportiu estructural, com ara les cistelles.

El projecte elaborat per l'arquitecte Pere Fina, segons explica l'alcalde de Quart, Quim Cufí, “prioritza els aspectes pràctics i la seguretat, deixant de banda la monumentalitat, tot i que serà una coberta bonica i amb identitat pròpia”. Cufí admet que el projecte l'il·lusiona, però afegeix que “fins que no estigui fet i enllestit la il·lusió no serà completa”. En els mateixos termes s'expressa Eva Ribas, presidenta del Club Bàsquet Quart: “Ja comencem a veure la llum i estem més tranquils”. El CB Quart té 10 equips federats i una vintena de nens i nenes que fan escola. En total, unes 150 persones.

LA XIFRA

7
mesos
passaran encara abans que el pavelló es pugui tornar a usar, i 14 mesos des del dia que es va enfonsar.

LA XIFRA

11,8
metres d'altura
tindrà el pavelló al seu punt més elevat. L'altura interior serà de 8,5 metres des del parquet.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona