La marxa de la Dogi al camí del Mig deixa lliure un espai de 2 ha al mig del Masnou

La crisi immobiliària podria modificar el projecte inicial de construir 200 habitatges i un equipament

La Dogi ja s'ha instal·lat al nou recinte. El trasllat ha estat llarg i feixuc. «Hi hagut un extens procés de planificació», explica la responsable d'organització de l'empresa, Marisa Engel. A la nova seu, situada al polígon recentment creat del camí del Mig del Masnou, el grup aplega les instal·lacions que fins ara tenia disperses arreu de Catalunya. Així, les línies d'acabats que hi havia a Cardedeu van ser les primeres a traslladar-se i posteriorment ho han fet el magatzem, que era a Parets del Vallès, i la seu central del nucli urbà del Masnou. Tot i això, el grup perd metres quadrats respecte a les instal·lacions anteriors. «Racionalitzem l'espai, el modernitzem i ho fem pensant a adequar-nos al mercat», afirma la responsable de comunicació, Anna Cano, que hi afegeix que al nou edifici es concentrarà l'activitat destinada a abastir la zona d'influència d'Europa, sobretot l'Arc Mediterrani i l'Europa de l'Est. «El client es deslocalitza, se'n va a l'Àsia i vol que el serveixis allà», diu la directiva de comunicació d'aquest grup tèxtil, que ja fa anys que aposta per l'expansió internacional.

Tot i que fa més d'un any que van començar el canvi de seu, encara hi ha serrells pendents, sobretot pel que fa a elements externs. S'ha de posar el logotip a la façana de la nova factoria, cal urbanitzar els vials d'accés i també actualitzar els cartells indicatius, que encara dirigeixen els vehicles cap a les instal·lacions del carrer del Pintor Domènech i Farré; unes qüestions que quedaran resoltes d'aquí a pocs dies, segons afirma Cano.

Obertura urbana

La marxa del grup tèxtil allibera al centre del municipi un solar de més de 2 hectàrees on encara no és clar què s'hi farà. El 2006 una immobiliària va presentar un projecte per fer-hi una zona residencial amb uns dos-cents habitatges, un aparcament subterrani amb 200 places públiques i un equipament de prop de 700 m², l'ús del qual encara no s'ha concretat. Tot i això, la situació econòmica actual ha fet que aquest projecte quedi suspès en espera d'una nova proposta més viable econòmicament. «Hem d'iniciar converses amb el promotor per veure com es pot replantejar», explica l'alcalde del Masnou, Eduard Gisbert (PSC). Fins que comenci la transformació de l'espai poden passar encara molts dies, però. La compravenda dels terrenys encara s'ha de formalitzar davant de notari i, un cop s'hagi fet aquest tràmit, caldrà començar les gestions per enderrocar la fàbrica vella. «En l'agenda del govern municipal no tenim previst abordar aquest tema com a mínim fins al maig», explica l'alcalde masnoví. És ben segur, però, que en els mesos vinents el debat polític sobre aquesta parcel·la estratègica augmentarà considerablement. El grup de CiU ja ha manifestat la seva preferència per crear-hi una superfície comercial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona