Urbanisme

urbanisme

La Generalitat preveu que Girona i l'entorn arribin als 215.000 habitants el 2026

El conseller Nadal ha aprovat el pla director del sistema urbà de Girona

Engloba 14 municipis i n'ordena les infraestructures i els futurs creixements

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha aprovat definitivament el pla director del sistema urbà de Girona, l'eina que ordenarà el creixement territorial i de les infraestructures de catorze municipis fins al 2026. Després de diversos tràmits i anys d'elaboració del document, al final el pla fa una previsió de creixement demogràfic de fins als 215.000 habitants per al 2026, un creixement molt important respecte als 143.000 habitants amb què compta el pla.

Els municipis inclosos són Girona, Salt, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Aiguaviva, Bescanó, Celrà, Fornells de la Selva, Llambilles, Quart, Riudellots, Sant Gregori, Vilablareix i Vilobí d'Onyar. El pla defineix aquesta zona com “un dels territoris amb major dinamisme i expectatives del país”, i considera que amb les ampliacions que hi ha d'haver en infraestructures es tracta d'un sistema urbà amb una gran capacitat de creixement. Precisament, i pel que fa a infraestructures, el pla preveu el desdoblament de l'N-II, l'autopista i l'eix transversal, la variant de Bescanó, l'eix transversal ferroviari i la potenciació d'un sistema de rodalies entre Flaçà i l'aeroport per la via del tren convencional, amb noves estacions intermèdies, com ara prop del Pont Major de Girona.

Protecció del sòl

Pel que fa als sòls de protecció, un 70% es considera sòl de protecció especial, incloent-hi els espais ja protegits. A més, destaca el corredor ecològic per connectar les Gavarres i el volcà de la Crosa, i la protecció de zones com les muntanyes de Rocacorba, l'espai dels Gambals, el Montaspre o les muntanyes de Sant Roc, Can Soms i el puig de Can Grau. Pel que fa al desenvolupament urbà, el pla inclou el que els municipis han anat aprovant en els seus plans d'ordenació urbanística, però dóna diverses directrius de futur, sobretot per augmentar la densitat urbana allà on ja hi ha més població.

Amb aquest pla director aprovat, ara només falta fer el mateix amb el de l'àrea urbana de Figueres, que podria ser aquest setembre. D'aquesta manera ja s'hauran aprovat tots els plans territorials necessaris, i es podrà donar el vistiplau al pla territorial parcial de les comarques gironines.

LES XIFRES

397
al·legacions
es van presentar al pla durant el tràmit d'informació pública, 42 de les quals diferents
304
quilòmetres quadrats
és la superfície que engloba el pla, que inclou 14 municipis i 143.000 habitants avui en dia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona