Urbanisme

SENTMENAT

El consistori negocia menys cases a l'entorn del castell

L'alcaldessa fa de mitjancera entre la promotora i els ecologistes que van tombar la reparcel·lació del sector

La tramitació, de l'antic govern, tenia defectes de forma

L'alcaldessa de Sentmenat, Núria Colomé (CiU), fa mesos que explora una solució amistosa i beneficiosa per al municipi sobre el pla parcial urbanístic del Castell. La reparcel·lació del pla va ser declarada nul·la pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya arran d'un contenciós interposat conjuntament per les entitats Gent que s'Estima el Poble de Sentmenat (GEPS) i els ecologistes de l'Adenc.

La resolució judicial, però, no invalidava el pla parcial. I els promotors van advertir que demanarien indemnitzacions si no es tornava a aprovar la reparcel·lació, un cop publicada la normativa del planejament urbanístic al DOGC. La falta d'aquest tràmit, que l'antic govern del PSC no va fer per estalviar diners municipals, no es va resoldre fins a final de 2005, mesos després que es presentés el contenciós.

El GEPS i l'Adenc, per contra, han presentat un altre recurs contenciós amb l'objectiu de tombar tot el pla parcial del sector, de manera que es torni a tramitar amb l'edificabilitat reduïda. I Colomé ha optat per pactar amb la societat promotora, El Castell de Sentmenat SL, la retallada de l'edificabilitat a l'entorn més immediat a l'edifici medieval, amb la contrapartida de traslladar les cases a altres àmbits. Per tot plegat, han suspès les llicències urbanístiques als dos carrers més propers al castell –els de Joan Torrents i Joan Guàrdia– amb l'oferiment de concentrar l'edificabilitat, en el primer cas, al lateral de l'avinguda de Terrassa –la C-1415b–, un cop s'enllesteixi la futura variant. Són les onze cases que, pujant cap al castell, tapen la perspectiva de l'edifici. I en l'altre cas, les onze cases més que hi hauria a l'altra banda estan estudiant com compensar-les amb una permuta de les zones verdes del poble. En qualsevol cas, si els ecologistes tombessin una part del pla, Colomé apunta que indemnitzaran els propietaris “i punt”.

LA FRASE

No podem reduir el nombre de cases, però sí concentrar-les en un altre àmbit més allunyat del castell
Núria Colomé
ALCALDESSA DE SENTMENAT (CiU)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona