Urbanisme

urbanisme

El nou pla de la Tallada aposta pel creixement compacte i obert als veïns

El planejament urbanístic, actualment en exposició pública, també crea una àrea de serveis a la carretera de Torroella

Vol obrir el municipi al riu Ter

El pla general d'ordenació municipal de la Tallada d'Empordà, que ara es troba en exposició pública després que hagi estat aprovat inicialment per l'Ajuntament, aposta per concentrar el creixement urbà a l'entorn dels quatre pobles que integren el municipi –la Tallada, Tor, Canet i Marenyà–, evitant les urbanitzacions, com plateja la normativa anterior, que és del 1995, amb un creixement de més de 100 habitatges. «No volem urbanitzacions de segona residència», va deixar clar l'alcaldessa, Roser Bagué, que reconeix que en alguns casos ja han arribat tard per evitar-ho. Bagué va posar com a exemple, ja que els tràmits estan en marxa, el pla parcial de Tor, on es preveu la construcció de 48 habitatges.

En altres casos, però, segons va reconèixer l'alcaldessa, s'ha pogut reduir, especialment amb una reconversió del projecte, gràcies, en gran part, a la implicació dels mateixos veïns afectats. Així, s'ha pogut reconvertir el projecte de Marenyà, doblant les parcel·les previstes inicialment, a Canet, amb un canvi de finques bifamiliars a unifamiliars. Bagué es mostra satisfeta de la posició dels veïns, que aposten per un creixement racional, com així ho han exposat al llarg dels 50 suggeriments presentats. En aquest sentit, l'alcaldessa aposta per un creixement que afavoreixi la gent del poble, per promoure l'arrelament familiar.

A part del canvi d'enfocament del creixement urbanístic que marca el nou pla, la gran novetat que presenta és la creació d'una zona comercial i de serveis al costat de la carretera de Verges a Torroella de Montgrí, aprofitant la presència de diversos negocis existents. «Es legalitzen i s'amplia amb una zona de creixement per donar una mica de vida al poble», va dir Bagué.

L'altra novetat important del pla és mediambiental. Es concreta en el fet que condiciona el tram del riu Ter que passa pel terme, que passa pel sud, per acostar-lo al municipi.

LA XIFRA

95
mil euros
és el que costa la redacció del nou planejament de la Tallada, que es cobrirà amb subvencions.

LA FRASE

No volem urbanitzacions de segons residència
Roser Bagué
Alcaldessa de la Tallada


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia