Urbanisme

EUPV exigeix documentació que justifique els 40 milions de sobrecost del centre de convencions de Castelló

El projecte, que preveu construir-lo en terrenys no disponibles del PAI Mestrets, arriba ja als 100 milions d'euros

La diputada d'EUPV, Marina Albiol, ha anunciat hui que exigirà al Consell tota la documentació que acredite els 40 milions d'euros de sobrecost del projecte de construcció del centre de convencions per a Castelló dissenyat per l'arquitecte Santiago Calatrava.

Segons Albiol, l'«encariment no està justificat». En resposta a una pregunta formulada per la diputada en les Corts, el Consell va atribuir el sobrecost a les necessitats i els requeriments mínims inicialment previstos, que són els que, durant els treballs de redacció de l'únic projecte existent, s'han vist modificats en funció dels treballs de disseny i desenvolupament del projecte, les necessitats a cobrir, els usos a satisfer, la morfologia de la parcel·la i els estudis topogràfics.

Però Albiol vol explicacions sobre les raons tècniques que avalen aquests canvis que suposen alçar tres edificis en comptes d'un i triplicar la superfície de construcció fins a 62.000 metres quadrats. «Canvis que van ser introduïts per l'Ajuntament de Castelló junt amb l'equip redactor del projecte», ha remarcat Albiol.

La diputada sospita que podríem «estar davant d'una desviació del pressupost inicial no per raons tècniques sinó per altres interessos».

A més el projecte està afectat per la sentència judicial que anul·la el PAI Mestrets, el qual comprén els terrenys on s'ha d'ubicar el centre de convencions. Segons Albiol, el mateix Consell ha reconegut que no pot donar una data exacta per a la seua construcció «atés que a hores d'ara l'Ajuntament de Castelló no disposa del sòl».

Segons l'opinió d'Albiol, «el PP està jugant al Monopoli amb els diners de tots en un projecte desbocat, que costa ja 100 milions d'euros i que ni tan sols té terreny on ser edificat».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona