Urbanisme

Palau- saverdera posa fre a l’urbanisme

S’ inicia la desclassificació del sector Sud3

El projecte urbanístic que s’hi preveia fer havia generat oposició

El consistori de Palau-saverdera ha aprovat inicialment la desclassificació del sector conegut com a Sud3. Si aquesta tramitació continua el seu curs –encara s’hi poden fer al·legacions i la Comissió d’Urbanisme de Girona tindrà l’última paraula–, no només s’aturarà el projecte urbanístic que s’hi preveia fer, sinó que no s’hi podrà fer cap més edificació, ja que els terrenys passaran a ser no-urbanitzables. La decisió es va prendre en un ple extraordinari d’aquest mes de juny per unanimitat de les tres formacions representades en el ple: l’equip de govern, liderat per l’alcaldessa, Isabel Cortada (Gent de Palau-AM), i les dues formacions a l’oposició Junts per Palau i Alternativa x Tothom. El sector afectat és a la part alta del municipi (vegeu gràfic), i el projecte que s’hi havia començat a tramitar preveia tres blocs d’edificis de tres plantes i una quinzena de cases aïllades.

Signatures en contra

En el mandat anterior, el consistori ja havia suspès la tramitació en curs per un període d’un any. Ho va fer després que un propietari de terrenys en aquell sector va demanar a l’Ajuntament una suspensió de la tramitació d’aquest pla parcial i que s’estudiés la possibilitat de modificar el planejament per desclassificar els terrenys. De fet, va ser la iniciativa d’aquest propietari, que volia preservar unes oliveres que té en aquest paratge, la que va tornar a posar d’actualitat un projecte que semblava que tothom havia oblidat. Arran d’això es va crear i la plataforma local Salvem Palau-saverdera, amb el suport de la Iaeden-Salvem l’Empordà, i es van recollir més de set-centes signatures per reclamar que s’aturés la tramitació del projecte.

“Si ara s’ha aprovat inicialment aquesta desclassificació, és perquè havíem demanat un estudi tècnic i aquest estudi conclou que no és recomanable mantenir les condicions de desenvolupament que planteja el POUM per al Sud3”, diu Isabel Cortada. A la pregunta de si això podria suposar reclamacions dels promotors que havien plantejat urbanitzar el sector Sud3, l’alcaldessa admet que no es pot descartar, però que en tot cas això significaria l’obertura d’una línia judicial que ja s’analitzaria en el seu moment.

Preservar la cara nord

Des de Salvem Palau-saverdera es donen per satisfets: “Es tractava d’un projecte faraònic que no s’ajustava a les necessitats del municipi; demanàvem que s’aturés i, per tant, estem satisfets”, diu David Nasarre, portaveu de l’entitat. Nasarre hi afegeix que l’objectiu de l’entitat és “preservar tota la cara nord del poble”, i també demanen que s’aturin més zones urbanitzables, en concret la zona Sud4.

“El sector Sud4 també és a l’estudi”, respon l’alcaldessa. De fet, en l’últim ple també es va aprovar provisionalment la modificació puntual número 2 del POUM, que canvia molts aspectes del planejament urbanístic actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona