Urbanisme

Front marítim renovat al Port de la Selva

Els treballs, que s’han desenvolupat per fases, es preveuen acabar a finals de juny

Al Port de la Selva les obres del projecte de millora de la qualitat de la urbanització dins de l’avinguda J.V. Foix, des del carrer Illa fins a la plaça Dr. Oriol, així com l’illa de terrasses existent, arriben pràcticament a terme. Els treballs es preveuen acabar a finals de juny i tindran un cost de 378.490 euros.

La urbanització, impulsada per Ports de la Generalitat, dona continuïtat al front marítim, reordena l’espai de les terrasses, suprimeix barreres arquitectòniques, potencia nous espais per a l’ús ciutadà i impulsa el valor arquitectònic i urbanístic de la vila.

“Fem més permeable la relació entre el port i la població, suprimim barreres arquitectòniques, donem homogeneïtat a les terrasses i guanyem espai per a la ciutadania”, va valorar aquest divendres el director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, que, acompanyat de l’alcalde, Josep Maria Cervera, va visitar les obres d’urbanització de l’avinguda J.V. Foix. A l’avinguda J.V. Foix es mantenen els dos carrils de circulació per a trànsit rodat, però es modifica una de les files d’aparcaments existents; adjacent a la zona de les terrasses, que es destina a l’espai per a terrasses per a l’ús ciutadà. D’aquesta manera es crea una amplada de passeig més còmoda per a la circulació dels vianants.

També a Roses

El mateix dia Gómez també es va traslladar a la vila veïna de Roses, on Ports de la Generalitat ha intervingut en unes obres que han suposat una inversió de 251.305 euros. En aquest cas, es tracta d’unes obres executades, que han consistit a pavimentar tota la superfície de l’esplanada del moll de Ribera per després ordenar un espai on conviuen dues naus comercials, un vial per a vehicles, un itinerari per a vianants i una zona d’aparcament.

L’actuació va començar amb l’enderroc de l’antic paviment i l’excavació de rases per instal·lar un nou enllumenat amb tecnologia led. La zona s’ha pavimentat de nou amb diferents ferms per ordenar i separar l’esplanada davant de les naus comercials. S’han definit nous vials per als vehicles i noves zones d’aparcament, i s’han millorat els itineraris per a vianants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona