Urbanisme

Inici d’obres a Ribes pels desperfectes del ‘Leslie’

L’Ajuntament ha aconseguit una subvenció de la meitat del cost dels treballs

La població va ser una de les més afectades per les pluges de fa un any

L’Ajuntament de Ribes de Freser ha iniciat les obres de consolidació dels murs dels passejos Guimerà, Saida i Margarideta, al tram del riu Freser i dels seus afluents, malmesos per la tempesta tropical Leslie l’octubre de l’any passat. Els danys van ser quantificats en 198.767 euros, la meitat dels quals han estat subvencionats ara per la Generalitat. L’altra meitat els assumeix l’Ajuntament amb recursos propis.

A part dels desperfectes als murs fluvials de contenció ribetans, la tempesta tropical va provocar també danys diversos en camins, carreteres, lleres i edificis de titularitat pública de tota la comarca del Ripollès. Ribes de Freser, no obstant això, va ser un dels municipis més afectats pel pas d’aquest temporal. Entre els desperfectes provocats, destaquen la inundació del Casal de Cultura, la inundació dels baixos de totes les finques del costat del riu Freser i l’esfondrament d’una part del mur del passeig Guimerà, que transcorre paral·lel al riu.

Concretament, les obres previstes inclouen la recuperació dels murs dels passejos Guimerà, Saida i Margarideta, així com la reparació dels danys produïts a la residència d’avis i a l’escorrentia de Sant Antoni a la zona del pont Letona.

Les obres del passeig Guimerà, adjudicades per urgència, ja s’han iniciat. Els lots corresponents al passeig Saida i al de la Margarideta es posaran a licitació ben aviat i l’Ajuntament confia que les obres es puguin executar durant el 2020.

Aquest episodi va provocar danys importants al conjunt del Ripollès, perquè va caure molta aigua a les capçaleres del Ter i del Freser, amb registres de més de 200 litres acumulats. Es van desbordar en alguns punts el Freser –que recull l’aigua del Segadell i el Rigat– i el Ter, amb l’aportació del primer dels seus afluents de la vall de Camprodon, el Ritort. El riu Ter va arribar a registrar puntualment un cabal de 691 metres cúbics per segon.

LA DATA

16.10.18
és el dia en què
es va produir l’acumulació màxima d’aigua per un episodi de pluges iniciat el dia anterior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona