Urbanisme

Anglès consolida els habitatges de la Burés

La inversió millora la seguretat dels edificis i el projecte de vida dels residents

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat de l’alcaldessa d’Anglès, Àstrid Desset, va visitar ahir el resultat de la inversió que ha permès consolidar els habitatges de la colònia Burés, a Anglès. Amb una despesa total de 505.760 euros, s’han pogut fer reformes integrals que han afectat estructures bàsiques com ara les bigues, les teulades i les escales interiors dels pisos, i en d’altres s’han fet petites reformes per millorar l’habitabilitat com per exemple renovar canaleres o intervenir en instal·lacions elèctriques i tancaments. Entre les accions que s’han dut a terme, la més visible és el canvi de color de la façana d’uns habitatges que són la porta d’entrada i sortida del municipi en direcció a la Cellera de Ter.

Pel que fa al finançament, el pes de la inversió l’han encapçalat el Ministeri de Foment i la Generalitat, assumint un 35% de la despesa cadascú. L’acció feta a la colònia Burés s’inclou dins del Pla de Barris que promou el govern català, al qual s’ha acollit Anglès en els últims 10 anys. L’Ajuntament, impulsor de la intervenció, hi ha aportat un 13% de la inversió, mentre els veïns han hagut d’assumir un 16% de la despesa a través de diverses quotes. “Aquesta obra ens permet assegurar una edificació amb un gran valor patrimonial i històric, però sobretot ens permet consolidar el projecte de vida de les persones que hi viuen. L’ajuntament és va preocupar el 2015 de mobilitzar tots els recursos que tenia a l’abast per fer aquesta intervenció i ara en veiem els resultats”, va declarar el conseller Damià Calvet. Per tal de tirar endavant tota la rehabilitació també s’ha hagut de fer un treball important amb els residents, ja que el procés es va engegar amb un cens per saber quants pisos estaven ocupats i en quin estat –lloguer o compra– ho estaven. “La intervenció ha permès posar en contacte molts veïns amb l’Ajuntament. Com a govern municipal tenim l’obligació d’estar al costat de les persones per tal que puguin viure en condicions dignes”, va remarcar l’alcaldessa Àstrid Desset.

El gros dels habitatges de la colònia Burés van ser construïts el 1890, i des de l’any 2010 són bé cultural d’interès nacional. En aquest projecte s’ha intervingut en 72 dels 88 habitatges que formen part de l’antiga colònia tèxtil situada a Anglès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona