Urbanisme

L’Ajuntament de Riells diu que ha de pagar 2,1 milions per un cas d’especulació

El batlle apunta que el 2006 es va donar una llicència irregular per una “conxorxa”

Els gestors van accedir que es construís el doble del permès

L’Ajuntament de Riells i Viabrea va donar explicacions ahir al casal del poble de la sentència 322/2008 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que obliga el consistori a pagar 2,1 milions d’euros abans de tres mesos. Per l’alcalde, Josep Maria Bagot (ERC), el consistori ha de pagar ara per un cas d’especulació urbanística en què els gestors municipals de l’època –va parlar de la secretària, l’arquitecte i l’assessor jurídic– van concedir una llicència il·legal tenint en compte el planejament municipal vigent en aquell moment, que era del 1976.

En una sala amb més de 100 persones i acompanyat de l’equip de govern actual i del regidor d’Urbanisme del mandat 2007-2011, Manuel Ortí (PSC), Bagot va recordar que quan ERC i el PSC van entrar a governar el 2007 van veure coses molt estranyes.

Segons l’alcalde, en un sector del poble es van concedir permisos d’obres que doblaven la densitat permesa al POUM. Això s’hauria fet amb la complicitat dels responsables municipals. “Allò era una conxorxa bestial.”

Ortí va intervenir per recordar que el 2007 el personal municipal responsable de la gestió havia marxat i van tenir molts problemes per aclarir el que estava passant. Urbanisme els va estar a punt de retirar les competències urbanístiques.

La sentència del TSJC fa pagar 2,1 milions, però Bagot va dir ahir que, inicialment, la promotora 1986 SL demanava 12 milions. El TSJC esmena la primera sentència d’un jutjat de Girona, que feia pagar 8 milions a l’Ajuntament. Segons va dir Bagot, l’Ajuntament va arribar a un acord amb empreses que tenien permís per construir més del que estava permès, però els va ser impossible fer-ho amb 1986 SL. “Aquí s’estava especulant al màxim.”

En la sentència del TSJC, es resol que1986 SL va contractar com a arquitecte la mateixa persona que havia fet els “instruments de parcel·lació i parcel·lació aprovats en el seu moment per l’Ajuntament. Però resulta indubtable que aquesta contractació vingué induïda, si no imposada, precisament per la seguretat que oferia que el redactor del projecte edificatori hagués estat, alhora, l’autor dels instruments urbanístics que podien assegurar la regularitat i, alhora, l’obtenció de la llicència d’obres”.

LA XIFRA

2,1
milions
d’euros ha de pagar l’Ajuntament de Riells per haver concedit una llicència urbanística il·legal el 2006.

LA DATA

15.07.19
Va ser
el dia que l’equip de govern, d’ERC, va donar compte en el ple de la sentència de la promotora 1986 SL.

Possibilitat de pagar 1,2 milions

L’alcalde de Riells va explicar que el recurs presentat al Tribunal Suprem tenia pocs números de ser atès. Per això, des de la sentència del TSJC ja havien anat fent caixa per pagar la sentència. Bagot va dir que ara podrien pagar 1,2 milions dels 2,1 que han de pagar, i que quedarien uns 900.000 euros pendents. Bagot va deixar clar que ara que la sentència és ferma, l’equip de govern estudiarà si cal emprendre accions legals contra els possibles responsables que en aquell moment treballaven a l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona