Urbanisme

Inversió urgent de 800.000 per a canonades d’aigua

Els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià detecten que hi ha trams molt antics i amb avaries constants

La carretera de Sant Feliu és la més malmesa i s’hi invertiran 120.000 euros

El control que des de fa un any i mig tenen els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià sobre Agissa ha destapat un forat d’inversions important. Tant és així que els consistoris hauran de crear un fons de poc més de 800.000 euros per tal de poder assumir la substitució de canonades de certs trams molt antics i que presenten avaries constants. Concretament hi ha 21 trams afectats dels tres municipis. El més destacat és en dos trams del carrer Migdia de Girona, on s’haurà de fer una inversió de poc més de 170.000 euros. A la carretera de Sant Feliu, també a Girona, també s’hi hauran de fer obres i s’hi gastaran 120.000 euros. A Sarrià de Ter hi haurà una despesa de 50.000 euros al carrer Montagut i 35.000 més a la Rasa. A Salt, el canvi de canonades al carrer Pau Casals i Àngel Guimerà costarà prop de 53.000 euros.

La creació d’aquest fons va ser aprovat ahir per ple de l’Ajuntament de Girona, i pròximament es preveu que ho facin els consistoris de Salt i Sarrià. A banda d’aquest punt, el govern municipal de Girona també va tirar endavant l’augment del cànon del sanejament, destinat al manteniment de la xarxa, en uns 100.000 euros anuals per tal de poder respondre a totes les actuacions de manteniment i reparació d’avaries que es produeixin a la xarxa. Alhora, el ple va aprovar la modificació del pla director d’inversions 2013-2020 reduint l’import de 2,6 milions d’euros a 1,6 milions per tal d’ajustar les actuacions a les necessitats reals i les circumstàncies actuals del servei. Per altra banda, l’Ajuntament de Girona dona una pròrroga de dos mesos a la part privada d’Agissa perquè presenti un inventari valorat de les seves instal·lacions.

LA XIFRA

100.000
euros
anuals s’incrementarà el cànon del sanejament per respondre al manteniment i les reparacions.

L’Ermessenda es retarda un any més

El ple municipal també va aprovar ahir la suspensió de les llicències durant un any a l’antiga fàbrica Simón, al carrer Barcelona, on s’ha d’aixecar el nou institut Ermessenda. Segons va explicar el regidor d’Urbanisme, Joan Alcalà, el projecte definitiu que ha presentat el Departament d’Ensenyament requereix més espai a la parcel·la per fer més pati i equipaments. És per aquest motiu que cal una suspensió de les llicències per permetre la modificació del planejament de la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona