Urbanisme

Han d’aturar les obres del carril bici entre Breda i Riells i Viabrea

La Generalitat ha hagut d’aturar les obres del carril bici (i via verda) entre Breda i l’estació de tren de Riells i Viabrea. Segons assenyalen els dos batlles, el govern ha canviat de plans a l’hora del salvar el turó de Santa Anna, a l’entrada de Breda, després d’haver desbrossat la vegetació i haver fet un moviment de terres inicial.

El govern, mitjançant GISA, executa els treballs –adjudicats per gairebé 800.000 euros l’octubre del 2017– i ara prepara el nou projecte, tal com va informar als alcaldes i responsables municipals en una reunió a finals del 2018. Els treballs van començar al setembre, però es van aturar al cap de dos mesos. El carril bici discorrerà en paral·lel a la carretera que uneix els pobles, la GI-552, farà 2,6 km i inclourà una passarel·la per sobre la riera. En principi, el govern reprendrà els treballs a finals de mes perquè “ha calgut adaptar el traçat d’un tram del vial”, admet el departament de Territori i Sostenibilitat.

Un mur de rocalla

L’alcalde de Breda, Dídac Manresa (ERC), assenyala que, amb la variació del projecte, es farà un mur de rocalla de dos metres a l’entrada del poble en lloc del mur de formigó previst. Una tanca de fusta separarà la carretera del carril bici. El batlle de Riells, Josep M. Bagot (ERC), no entén que “hagin de canviar el projecte només quan han tallat la vegetació i han vist que no corresponia amb l’obra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona