Redueixen la polèmica àrea industrial de la Banyeta, que es repartirà pel Pla de l'Estany

Urbanisme dóna llum verd al pla director de la comarca

L'àrea d'interès estratègic –una zona de 129 ha situada entre els termes de Palol de Revardit i Cornellà del Terri, que abasta les planes de Sords, Santa Llogaia, Ravós i la Banyeta– era el tema més controvertit del projecte del pla director, fins al punt que un percentatge elevat de les aproximadament 50 al·legacions presentades per 700 institucions i particulars contra el document es referien a aquest aspecte. Tant els ajuntaments com Unió de Pagesos i els veïns (que es van organitzar en plataforma) s'hi van mostrar disconformes.

El director general d'Urbanisme, Pere Solà, va admetre la gran quantitat d'al·legacions en aquest sentit que es van rebre. Per això, Solà va explicar que el pla director aprovat preveu que les àrees d'activitats es reparteixin per la comarca, en les 35 hectàrees que es preveuen a Cornellà, 30 més a Palol i 25 que es preveu desenvolupar en altres municipis del Pla de l'Estany.

Al marge d'aquest aspecte concret, el pla director ha estat molt criticat pels pagesos, que consideren que els farà la vida impossible perquè tres quartes parts de la comarca tindran algun tipus de protecció. Just el contrari opina el potent sector naturalista de la comarca, que lamenta que quedin alguns espais estratègics sense protecció o que es prevegin uns creixements urbanístics i industrials superiors al que convé al Pla de l'Estany. Pel que fa a Banyoles, el ple municipal va acordar per unanimitat presentar al·legacions perquè el pla inclogui la protecció de la zona d'hortes i la possibilitat de fer el tramvia fins a Girona.

En general, el pla manté els creixements en els llocs on ja hi ha establertes zones urbanes i industrials. Per contra, sectors com Fares, Vilamarí, Ravós o Sant Vicenç de Camós, entre d'altres, mantenen el caràcter rural. Amb l'aprovació provisional, només falta l'informe de la comissió d'Urbanisme de Catalunya i l'aprovació del conseller.

Nou vial al Port de la Selva

La comissió també va analitzar dos plans del Port de la Selva, que afecten els sectors de serra Carbonera i els Horts. El primer suposa actuar en 10 hectàrees i preveu la creació d'un nou vial de sortida del municipi, així com la recuperació d'una antiga pedrera per reconvertir-la en aparcament. Urbanisme demana que defineixi quina de les tres opcions de traçat escollirà. El pla dels Horts permetrà treure els cotxes de primera línia de mar i fer un aparcament més a l'interior. No es permetrà fer uns magatzems en zona agrícola.

Millores a s'Aguarda, a Cadaqués

Un altre dels punts que va aprovar la comissió d'Urbanisme de Girona van ser les modificacions introduïdes en el pla de millora urbana del sector de s'Aguarda de Cadaqués. Solà va explicar que, a diferència del que es preveia en el pla de l'any 1995, els canvis preveuen ara 40.000 metres quadrats de sòl públic, que suposa un 24% més d'espai que el que es preveia en el pla inicial. Pel que fa a l'edificació, es manté la possibilitat de construir un centenar d'habitatges en aquest sector de la part alta del municipi. Tot i això, el pla de millora ha rebaixat el sostre edificable d'aquests habitatges. Tenint en compte que el nou sector està sobre el nucli antic, es garanteix amb el pla que no hi hagi construccions a la part més alta, per evitar l'impacte visual que això podria suposar. Cal tenir en compte que des del sector es té una visió magnífica sobre tota la badia. L'àrea d'actuació és d'unes 15 hectàrees de terreny, on es preveu preservar espais per poder crear corredors verds o integrar camins rurals en els futurs desenvolupaments. Solà creu que aquest pla «suposa una millora de la qualitat de l'ordenació». L'únic aspecte que s'ha demanat que s'aclareixi és la volumetria que es permetrà en una construcció hotelera en aquest sector, que se situarà per sota de les parts més altes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona