Urbanisme

Nova rotonda a la GI-533, a Vilablareix

A la tardor començaran les obres, amb una inversió d’1,3 milions d’euros

Millorarà la connectivitat d’aquesta via

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat la licitació d’unes obres que permetran millorar la connectivitat a la GI-533, a Vilablareix. Es construirà una nova rotonda en aquesta carretera, per on passen més de 8.400 vehicles diàriament. L’obra es farà realitat mitjançant una inversió de prop d’1,3 milions d’euros. Dins d’aquesta suma també es preveu realitzar un vial que enllaçarà la futura rotonda amb una altra ja existent, situada al sector del Perelló-Can Pere Màrtir. En aquesta àrea de la població hi ha majoritàriament habitatges i equipaments, tot i que la part de baix comprèn zona industrial. Els treballs començaran a la tardor, amb un termini d’execució de vuit mesos. Els conductors que vinguin de Girona es trobaran la nova rotonda al final de Vilablareix (abans d’arribar al pont de l’AP-7, en direcció a Santa Coloma de Farners). I a aquells que provinguin de la capital de la Selva, el futur giratori els permetrà tenir un accés més directe a Fornells de la Selva i a l’N-II.

L’illot s’emplaçarà al quilòmetre 3,1, entre el pas superior de l’AP-7 i el pont sobre el riu Güell, a l’entrada del nucli urbà del Perelló. Tindrà un diàmetre exterior de 50 metres. L’interior es pavimentarà amb grava i s’hi plantaran alzines. I pel que fa al nou vial en direcció sud-est, connectarà amb el sector urbanitzat de Vilablareix. Anirà de la futura rotonda a la que ja hi ha entre els carrers del Perelló, Francesc Macià i Jaume I. El vial travessarà el riu Güell mitjançant un pont de 21 metres de longitud. Tindrà una llargada total de 135 metres, estarà format per dos carrils de circulació i una vorera ubicada al costat nord de 4 metres d’amplada per al pas de vianants i un carril bici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona