Urbanisme

Municipal

Nou pas en l’enderroc d’un edifici a l’Escala

L’Ajuntament ara valora si recorrerà al Suprem contra la nova sentència

L’enrevessat contenciós d’un edifici del carrer Palau de l’Escala, a la zona de Riells, ha viscut en les últimes setmanes un nou episodi amb una nova sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que dona la raó al demandant, que reclama que s’enderroqui l’edificació perquè es considera il·legal una llicència donada per l’Ajuntament de l’Escala l’any 2008. Tot plegat, però, sembla que és encara molt lluny de la solució final ja que hi ha una llicència posterior i aquesta sentència pot ser, a més, objecte de recurs davant una instància superior que és, en aquest cas, el Tribunal Suprem.

Amb aquesta nova decisió, el TSJC manté la posició de sentències anteriors, ja que considera que no hi havia prou metres per construir, i condemna a pagar les costes de 3.000 euros al propietari i l’Ajuntament de l’Escala.

L’Ajuntament va concedir una nova llicència el 2011 en què es calculava la superfície total del terreny, incloent-hi el vial en què hi ha dret de pas per a altres propietaris. Fent aquest càlcul, el terreny seria suficient per construir-hi.

L’Ajuntament de l’Escala està valorant ara si recorre contra aquesta sentència, i aquest contenciós, que fa deu anys que està fent el seu recorregut judicial, sembla que encara es pot allargar més. Mentrestant, a l’espai en qüestió hi ha un negoci de restauració en marxa i a ple rendiment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.