Urbanisme

Municipal

L’Escala haurà de desmuntar les cinc terrasses de Riells

Territori reclama que les superfícies fixes instal·lades i validades des de fa més de vint anys siguin ara desmuntades a final de cada estiu

El requeriment és d’aplicació a partir de l’octubre vinent

Aquesta mateixa setmana, l’Ajuntament de l’Escala es va veure obligat a deixar sense efecte els plecs de clàusules per a l’explotació dels serveis de les terrasses del passeig de Riells, que ja havien estat validats en el ple del dia 29 de gener passat. Aquesta decisió es va prendre perquè el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va notificar que aquestes terrasses instal·lades en aquest espai des de fa més de 20 anys ara no tenen l’autorització “en les condicions previstes”.

El primer tràmit efectuat per l’Ajuntament de l’Escala un cop conegut el requeriment va consistir a deixar sense efecte l’anunci de licitació que havia estat publicat en el Butlletí Oficial de la Província de Girona el 16 de febrer passat i que suposava el vistiplau definitiu al plec de condicions per a l’explotació de les terrasses durant quatre anys, des del 2018 fins al 2021.

En el ple extraordinari convocat aquesta setmana passada es va deixar aturat el plec de condicions per quatre anys i en el seu lloc es va aprovar per a una sola campanya, fet que permet mantenir les estructures que estan fixades i permanents fins passat aquest estiu, moment en què, segons el requeriment presentat per Territori i Sostenibilitat a l’Ajuntament de l’Escala, s’hauran de desmuntar les cinc terrasses fins a la temporada següent. L’autorització del plec de condicions del servei rubricat estableix ara que estiguin muntades fins al 30 d’octubre.

Aquestes terrasses tenen una superfície de 40 metres quadrats cadascuna (8 x 5 m) i ara en sortien a concurs quatre, perquè una de les terrasses ja estava adjudicada. El tipus de licitació mínim era de 4.919 euros, que corresponia a un cost de 122,97 euros el metre quadrat.

Tots els grups municipals, menys ERC, van donar el vistiplau tant a l’aprovació del plec de quatre anys de durada al mes de gener com al que es rectifica i s’aprova només per a un any.

L’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, admetia ahir que caldrà buscar una solució, i va afirmar que no entenia per què es generava ara la necessitat de ser desmuntades: “Aquestes terrasses va fer-les Costes de l’Estat amb la intenció que s’hi quedessin. I han passat 25 anys. Durant aquest temps no hi ha hagut cap requeriment perquè siguin desmuntades a final de temporada.”

“Hem de mirar com ens adaptem a aquesta nova situació”, afirmava Puga. Els serveis tècnics ho estan estudiant.

LA XIFRA

4
terrasses.
Ara es treien a licitació quatre de les cinc terrasses, però a l’octubre s’hauran de desmuntar totes.

LA DATA

29.1.2018
Aprovació.
L’aprovació per quatre anys es va efectuar en el ple del mes de gener passat.

LA FRASE

Durant 25 anys no hi ha hagut cap requeriment per desmuntar-les
Víctor Puga
ALCALDE DE L’ESCALA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia