Urbanisme

municipal

medi ambient

La Jonquera vol recuperar la llera del riu Llobregat

El consistori jonquerenc destinarà gairebé 60.000 euros a la neteja de les cinc zones del riu al pas pel municipi

L’Ajuntament de la Jonquera destinarà 59.952,45 euros (IVA inclòs) a la recuperació de la llera del riu Llobregat al pas pel municipi. L’objectiu de les obres és solucionar el problema dels sediments acumulats a la llera del riu, a partir d’un dragatge a cada una de les cinc zones en què es divideix el riu (700 metres), i així millorar la funció mediambiental, hidràulica i estètica del torrent. La junta de govern ha aprovat l’adjudicació de les obres de millora a l’empresa Excavacions Sergi, SC. Segons el regidor de Medi Ambient, Jordi Picornell, es tracta d’una actuació “imprescindible per preservar l’ecosistema propi del riu i garantir la seva viabilitat hidràulica”. Picornell explica que l’objectiu de l’equip de govern és “recuperar l’aspecte original de la llera per revitalitzar un patrimoni i un actiu natural icònic de la vila que amb el pas dels anys s’ha deteriorat”.

Pesca elèctrica

El consistori jonquerenc ha assenyalat que durant tot el procés s’actuarà “amb el màxim rigor mediambiental”. Per aquest motiu, abans de les tasques de dragatge, es durà a terme una pesca elèctrica per retirar els peixos presents al riu i evitar la mortaldat dels peixos autòctons.

Un cop acabades les obres, un tècnic especialista determinarà quan es poden retornar les espècies al riu Llobregat.

LA XIFRA

59.952
euros
és la inversió prevista per a les obres de millora a la llera del riu Llobregat al pas per la Jonquera.

La policia local, amb la campanya ‘Escuts solidaris’

La policia local de la Jonquera posarà a la venda 500 escuts brodats, similars als que llueixen ells, amb l’objectiu de recollir fons per a la lluita contra el càncer infantil. Els 4 euros de cada escut solidari venut s’entregaran a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i aniran destinats a la creació del SJD Pediatric Cancer Center, un centre especialitzat en la investigació i el tractament del càncer infantil. Els escuts es vendran a les dependències policials del municipi properament.

La campanya la impulsen les policies locals de Sant Celoni, Caldes de Malavella i Hostalric. Un total de 57 policies locals estan adherides a aquesta iniciativa, entre les quals n’hi ha dues de la comarca de l’Alt Empordà: les policies locals de Roses i Castelló d’Empúries. La campanya es mantindrà activa fins al mes d’octubre d’aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona